Lyžařské středisko Les Orres

Les Orres panorama
Les Orres panoramamaistora / Foter

Lyžařské středisko Les Orres bychom našli ve francouzských Kottických Alpách. Středisko není příliš známé, není ale příliš veliké. Nabízí ale kvalitní služby a moderní zázemí. Pokud toužíte po krásném prostředí, klidném lyžování a pohodovém pobytu, je Les Orres jako stvořené. Kottické Alpy se rozprostírají v jižní části Alp. Už tento fakt napovídá tomu, že o sluníčko v oblast střediska opravdu nebude nouze.

Ze samých vrcholků hor jsou krásné výhledy. Jedním z nich je například na uměle vybudovanou přehradní nádrž Lac de Serre Poncon. Ti, kteří chtějí nazout lyže ihned před hotelem, jsou skvělé apartmány přímo u sjezdové tratě. Ty se nachází v modřínovém lese v oblasti Bois Méan. Les Orres je menší, ale útulné středisko, proto je jako stvořené pro klidnou dovolenou s neposednými ratolestmi.

Apartmá s výhledem na Les Orres
Apartmá s výhledem na Les Orresmaistora / Foter

Francouzská krajina plná bílého sněhu a slunečních paprsků nabízí turistům 96 kilometrů sjezdových tratí. Pokud se rozhodnete užít si dovolenou se svými dětmi, lásce k zimním sportům je můžete naučit na 8 sjezdových tratí zelené barvy, tedy nejlehčí obtížnosti. Ty dohromady měří 16 kilometrů. Dále je ve středisku k dispozici 6 tratí modré barvy. Ty jsou určené především pro méně zdatné lyžaře. Pokud využijete celý jejich počet, zdoláte 18 kilometrů tratí.

Pro středně zdatné lyžaře středisko nabízí 22 tratí červené obtížnosti. Dohromady tak měří 52 kilometrů. Ale také experti si zde přijdou na své. Pokud milujete adrenalin v žilách, nezapomeňte na 4 strmé sjezdové tratě, které dohromady měří 10 kilometrů. Chvíle odpočinku pak zajistí 21 vleků a lanovek. Krásné výhledy na okolní vysoké hory si turisté užijí na 9 sedačkových lanovkách, 10 vlecích a 2 „ kouzelných“ kobercích.

Pokud ale chcete svou zimní dovolenou strávit nejen na lyžích a snowboardu, zkuste 40 kilometrů běžeckých tratí, které jsou pravidelně upravované. Nejdelší trasou je pak La Mazeliere, která měří 24 kilometrů. Její obtížnost je střední a nachází se v nadmořské výšce 1 550 až 1 660 metrů nad mořem. Pokud chcete vybít všechny své síly, zkuste trasu Casse Brune. Měří 6 kilometrů a pohybuje se ve výškách 1 550 – 1 750 metrů nad mořem.

K pravé zimní dovolené ale patří také jiné sporty. Využít turisté mohou například umělou sáňkařskou dráhu. Především v letních měsících pak turisté vyrazí na horskou pěší tůru. Tras je ve středisku cca 10 kilometrů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno