Ski areál Tignes

tignes-horyLyžařské středisko Tignes se pyšní postem jednoho z nejoblíbenějších lyžařských letovisek světa. Je součást celku, který je nazvaný podle místního rodáka J. C. Killyho, „Espace Killy“. Ten byl vítězem olympijských her ZOH roku 1968 v Grenoblu. Lyžařské středisko nepamatuje dlouhou historii. Je nové a moderní a pro turisty velice atraktivní.

Výborným faktorem, který ovlivňuje návštěvnost Tignes je sněhová pokrývka po 365 dní v roce. Děkuje za to své nadmořské výšce, která činí až 3500 metrů nad mořem. Až neuvěřitelná výška pohoří nabízí turistům překrásné výhledy na okolní neustále zasněženou krajinu. Netradiční podívanou může být také podzemní lanovka, která vás vyveze až na ledovec Grande Motte. Někdy je také přezdívaná jako „Alpské metro“.

tignesMísto je jako stvořené pro nezapomenutelnou dovolenou. Lyžařské středisko Tignes nabízí 150 kilometrů dlouhých sjezdových tratí. Zalyžovat si tak můžete na 4 kilometry zelených nebo 89 kilometrů modrých obtížností. Pro středně zdatné lyžaře je k dispozici 38 kilometrů červených obtížností. Pro dobrodruhy je zde 19 kilometrů černých kilometrů sjezdových tratí. Zpět na vrchol vyveze turisty dohromady 43 vleků a lanovek.

Celková přepravní kapacita, která dosahuje až 77 400 osob za hodinu, je zajištěna 24 kabinovými a 19 sedačkovými lanovkami. Oblast celého L´Espace Killy, které se rozprostírá v Savojských Alpách je mnohdy považována za nejkrásnější oblast pro lyžování na celém světě. Překrásná horská příroda, s výhledem na masiv Mont Blanc. Oblast Tignes se proslavila také díky nespočetně mnoho soutěží, které se zde konaly.

Tignes je místem konání 150 světových pohárů. Pamatuje sjezdové lyžování, lyžařskou akrobacii, jízdu na boulích nebo snowboardu. Důležitými daty je 2.-15.2.2009, kdy se v Tignes konal šampionát FIS ve sjezdovém lyžování. K dispozici je také snowpark, lyžařská škola nebo školka, ski servis, půjčovna lyží nebo bohaté občerstvení.

Škála nejen zimních sportů je v oblasti Tignes téměř nevyčerpatelná. Návštěvníci mohou navštívit bowling, stolní tenis nebo squash. Příjemné chvilky s přáteli můžete zažít při fotbalu, vojelbalu nebo biliardu. Pokud jste spíše noční ptáci, určitě nevynechejte diskotéku nebo širokou nabídku restaurací a barů. Skvělým místem pro relaxaci je sportovní centrum „Le Lagon“. Zde si mohou turisté užít bazénu, tobogánu, solária, vířivky, sauny, parní lázně, masáží nebo posilovny.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno