Bichler Alm/Benediktenwand
Bavorské Alpy – Lenggriesgermanium / Foter

Bavorské Alpy – Lenggries

Lenggries leží v Německu, v Bavorských Alpách. Kouzelné lázeňské městečko je jako stvořené pro klidnou dovolenou. Není ale určené pouze k rekreaci. Je také zimním lyžařským střediskem, které je velice oblíbené. Velikým lákadlem a zároveň plusem je původní vzhled. Ten si totiž středisko zachovává díky místním obyvatelům. Je z velké části součástí přírodní chráněné oblasti, turisté se tak mohou těšit na krásy toho, co příroda opravdu dokáže.

V zimním měsících turisté mohou navštěvovat moderní lyžařské středisko Brauneck, které se řadí mezi jedno z největších v Bavorských Alpách. Oblast je také součástí sdružení Alpen Plus. Lyžařské středisko je také velice oblíbené díky výhodné poloze. Nachází se totiž pouze hodinu cesty od Mnichova. Je tedy cílem jednodenních zájezdů nebo víkendových výletů.

Schoenberg Skitour
Bavorské Alpy – LenggriesKalleKarl / Foter

Nadmořská výška střediska se pohybuje od 700 – 1 700 metry nad mořem. Turisté se tak mohou těšit na krásné výhledy na okolní krajinu. Středisko disponuje celkem 34 kilometry sjezdových tratí. Nejvíce jsou zde zastoupeny tratě střední obtížnosti, které dohromady měří 22 kilometrů. Pokud se ale chcete teprve naučit lyžovat a nebo jste dlouho na lyžích nestáli, určitě vám přijde vhod 8 kilometrů tratí s modrým označením.

Tratě jsou lehké obtížnosti a jsou určené především pro málo zdatné lyžaře. Středisko ale myslelo na všechny. Proto v nabídce svahů jsou také 4 kilometry dlouhé tratě neobtížnější, tedy černé barvy. Svahy jsou určené především pro znalce a experty. Na vrchol svahu transportuje turisty dohromady 18 vleků a lanovek.

Podle polohy tak můžete využít 1 kabinkovou lanovku, 3 sedačkové lanovky a 14 vleků. Pokud se rozhodnete trávit své volné dny se svými dětmi a rodinou, můžete využít dětskou lyžařskou školku – Villa Lustig, ve které budou učit vaše ratolesti pouze zaučení instruktoři a odborníci. O zábavu se postará snowtubingová dráha, která je v oblasti k dispozici.

Pro milovníky běžeckých disciplín oblast připravuje každoročně několik běžeckých tras. Známé jsou například Lenggrieské běžecké stopy, kterými se dostanete do Schwarzenbachtalu, přes Arzbach nebo Wegscheid. Pro romantické duše je skvělá trasa, která vede až do Jachenau. Možností je zde opravdu mnoho. Své potřeby v oblast Lenggries uspokojí opravdu každý.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno