Axamer Lizum

Axamer Lizum
Axamer LizumAlkuin / Foter

Lyžařské středisko Axamer Lizum se rozprostírá ve Stubaiských Alpách v Rakousku. Země, která se řadí mezi naše sousedy, je tak velice oblíbená pro české obyvatelstvo. Skvělá poloha lyžařského střediska nabízí spousty krásných nezapomenutelných výhledů. Těmi jsou například Innsbruck, dohlédnout můžete až k Zugspitze nebo do údolí Zillertal a Stubaital. Nejvyšší bod střediska Axamer Lizum je 2 340 metrů nad mořem. Středisko je spíše klidné a malé, tyto fakty mu ale neubírají na komfortu. Právě naopak. Místo je jako stvořené pro dovolené s rodinou a dětmi. Velice přínosné je také fakt, že oblast Axamer Lizum je olympijskou lyžařskou arénou Tyrolska.

Axamer Lizum nabízí turistům z celého světa kvalitní lyžování. Sjezdové tratě jsou tří obtížností, můžete se zde tedy jak naučit zimnímu sportu, tak i vplavit adrenalin do žil. Pokud jste začátečníci a míříte na dovolenou, kde chcete své znalosti zdokonalit, využijete 9 kilometrů sjezdových tratí modré obtížnosti. Dále mohou turisté v prostoru areálu využít 21 kilometrů tratí obtížnosti střední.

Pro experty a náročné lyžaře jsou k dispozici černé sjezdové tratě, které měří dohromady 11 kilometrů. Lyžaři a snowboardisti si mohou užít krásného výhledu na 1 kabinkovém lanovce, 6 sedačkových lanovkách a 3 vleků. Při nedostatku sněhu má areál ve své výbavě systém umělého zasněžování. Co se týče dopravy v okolí a ve středisku, mohou turisté využít ski bus.

Pokud jste příznivci běžeckých disciplín, v okolí lyžařského střediska Axamer Lizum se určitě nebudete nudit. Je zde k těmto účelům pravidelně upravováno na 41 kilometrů běžeckých tras. Také obtížnosti běžkaři naleznou všechny. Nejdelší trasa je ve střední obtížnosti, které mají převýšení až 1 100 kilometrů. Užijete si tak krásného výhledu na horskou zasněženou krajinu.

K pravé zimní dovolené ale patří také odreagování v podobě jiného sportu. Můžete si zahrát tenis s přáteli v tenisové hale, která je zde k dispozici. Pokud chcete chytit letní bronz, zajděte do místního solária. O zábavu se vám postará snowball nebo bruslařská dráha. Netradičním zážitkem může být jízda na saních, které táhnou koně. Pokud máte rádi dobré jídlo, určitě nezapomeňte zajít do nějaké místní restaurace. Pro milovníky nočního života je v areálu diskotéka nebo noční klub.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno