Starý Smokovec

Poprad- Tatranska Lomnica-Strbske Pleso
Poprad- Tatranska Lomnica-Strbske Plesosludgegulper / Foter

Lyžařské středisko Starý Smokovec bychom našli na Slovensku. Země, která je nám nejblíže nejen v jazyce, nabízí turistům krásné chvíle ve Vysokých Tatrách. Výhod má středisko několik. Ti, kteří nemají rádi cizí jazyky, určitě ocení jazyk nám podobný. Dalším aspektem je dlouholetá historie. Je totiž nejstarší tatranskou osadou. V současnosti je také administrativním centrem Vysokých Tater.

Tyčí se až do výšky 1 480 metrů nad mořem. Starý Smokovec je také velice důležitým dopravním uzlem, je tedy dobře dostupný. Dominantou a chloubou střediska je Slavkovský štít, který se tyčí do výšky 2 452 metrů nad mořem. Lyžařské středisko Starý Smokovec je považováno za jedno z nejkrásnějších horských středisek Slovenska.

Přímo areál Starý Smokovec je chudší na sjezdové tratě. Turisté si mohou užít zimních podmínek a krásného okolí na 3 modrých sjezdových tratích a 1 červené trati. Dohromady jsou k dispozici 4 tratě, které celkem měří 5 kilometrů. S přepravní kapacitou 4000 osob za hodinu, vyveze turisty na samý vrchol střediska 6 vleků. Pokud vám samotné středisko nestačí a chcete využít více prostoru, zajeďte si do 6 kilometrů vzdálené Tatranské Lomnice.

Starý Smokovec
Starý Smokovecmo pie / Foter

Zde si turisté mohou vyzkoušet jízdu i na jedné černé sjezdové trati. Dalším lyžařským střediskem v blízkém okolí je 15 kilometrů vzdálené Štrbské pleso. Spojkou je silnice, ale také železnice, která se nazývá „tatranská električka“. Zábavným a netradičním zážitkem může být nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti.

Pro milovníky běžeckých disciplín je k dispozici mnoho tras. Jednou z nich je například trasa Dolný Smokovec – Nový Smokovec. Měří dohromady 5 kilometrů a její převýšení je 52 metrů. Jedná se spíše o trasu lehké obtížnosti a je vhodná pro všechny typy běžkařů. Dalšími trasami jsou Starý Smokovec – Tatranská Polianka, která měří 7 kilometrů nebo Tatranská polianka – Gerlachov. Tato trasa je nejdelší, a pokud ji běžkař projede celou, ujede 15 kilometrů. Její převýšení je 135 metrů. Všechny tyto tratě jsou dostupné přímo ze střediska. Určitě nebudete mít problém při napojení se na trasu.

Po náročném sportovním dni si můžete užít zábavy na sáňkařské a bobové dráze Hrebienok – Starý Smokovec. Dráha měří 3 180 metrů. Navštívit můžete také několik bazénů a aquaparků, které jsou v okolí k dispozici.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno