Ski resort Kläppen

Ski resort Kläppen
Ski resort KläppenFaToLj / Foter

Sníte zažít netradiční zážitek v krásné severské zemi? Milujete lyžování a jiné zimní sporty? V tom případě je skvělým typem na dovolenou ski resort Kläppen. Rezort bychom našli ve Švédsku. Je situováno v krásném údolíčku Sälen. Nedaleko střediska jsou norské hranice, můžete tak při své cestě navštívit i jiné kultury. Kläppen leží cca 70 kilometrů na západ od města Mora.

Středisko je vhodné spíše pro rodiny s dětmi. Řadí se mezi klidné a menší střediska. Tento fakt mu ale neubírá na pohodlí a spokojenosti zákazníků. Kläppen se také neřadí mezi masivy, jeho vrcholová stanice totiž dosahuje do nadmořské výšky 665 metrů nad mořem. Právě toho prostředí může být skvělé pro vás vaše malé ratolesti, kteří si místo opravdu zamilují.

Lyžařské středisko Kläppen disponuje nejvíce nejlehčími sjezdovými tratěmi. Utváří tak velice vhodné prostředí pro úplné začátečníky. Prostor tak zde budou mít na 12 sjezdových tratích. Své dosavadní znalosti si pak mohou vyzkoušet na 6 sjezdových tratích modré obtížnosti, které jsou turistům v areálu k dispozici. Švédský Kläppen pak také nabízí 5 sjezdových tratí červené barvy, tedy střední obtížnosti. Jeho chloubou je pak 9 tratí, které jsou především pro ty nejlepší lyžaře.

Ski resort Kläppen
Ski resort KläppenFaToLj / Foter

Opravdu strmé a nebezpečné svahy čekají na ty největší odvážlivce. Pokud využijete všech tratí v rezortu, sjedete dohromady 32 svahů. Na samý vrchol střediska vyveze turisty 19 vleků a lanovek. Krásného výhledu na Švédské panorama si turisté užijí na 1 sedačkové lanovce. Dále pak k transportu mohou využít 18 vleků. Sezóna trvá v Kläppen od listopadu do dubna.

Pokud se rozhodnete pro dovolenou se svými dětmi, určitě vám přijde vhod lyžařská škola, která je v areálu k dispozici. Můžete si také zapůjčit lyžařské náčiní. Zahřát se návštěvníci mohou v občerstvení, které je připraveno přímo u sjezdové tratě. O zábavu se vám postarají dva snowparky, které jsou považovány za nejlepší v celém Švédsku. Zajímavé a lákavé pak může pro turisty být výlet na sněžnicích nebo oblíbené romantické noční lyžování

Švédsko nabízí turistům také aktivity, které v jižních zemích nejsou téměř možné. Po náročném dni si mohou návštěvníci vyzkoušet rybaření v ledu nebo jízdu na sněžném skútru. Do zimní atmosféry vás naladí jízda se psím spřežením či na koni. Pro příznivce běžeckých disciplín je v areálu připraveno na 4 okruzích 36 kilometrů běžeckých tratí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno