Zimní dovolená v Rakousku

alpske_strediskoDovolená je každoroční zaslouženou dobou, na kterou se těšíme již dlouho dopředu. Někdo si na ni musí šetřit, pro jiného je dovolená pouze odpočinek například doma u sledování televizoru. Ovšem i přes zimu si můžeme užít plno radovánek, sportu a poznání.

Vydejte se na hory

Sezónní dovolená v zimním období je jasnou volbou pro lyžování či užívání zimních radovánek na horách. Lyžování si v posledních letech získalo u nás v tuzemsku nebývalou oblibu a tak můžeme vidět změnu nejen u samotných lyžařů, ale i v celkovém vybavení skiareálů. Samozřejmě, že naše hory nabízejí určité limity a pro ty, kterým již naše horská střediska nenabízejí požadované služby, sněhové a přírodní podmínky či panoramatické scenérie, je tady volba zahraničí.

stredisko-bad-kleinkurchheimTradičním a pro nás nejbližším kvalitním lyžováním s opravdu vysoce položenými horskými středisky jsou rakouské Alpy. Lyžování v Alpách nabízí luxusní střediska, obrovské skiareály propojené hromadnou dopravou, zaručené sněhové podmínky a nové zážitky. Právě proto se stále více Čechů vydává užívat si dovolenou do zahraničí.

Rakousko i cenově srovnatelné

Nebližší Alpy se nacházejí v Rakousku. Samozřejmě že první věc, která každého napadne, je cena. Pokud bychom měli srovnávat cenu ubytování v Alpách a v horských střediscích u nás v tuzemsku, dostaneme se překvapivě na téměř shodnou cenovou hladinu. Je nutno však uvažovat o tom, že nehodnotíme nějaké luxusní a nadstandardní služby. Průměrná cena v českých horských střediscích již dorovnala ceny v Rakousku. Samozřejmě že lze mluvit o výjimkách, ale ceny ubytování naznačují opak.

Co se nám ovšem může při lyžování v Rakousku prodražit, je určitě jídlo. Do Rakouska se vyplatí si vzít vlastní zásoby, protože celkově ceny jídla, ale i ceny v restauracích a rychlých občerstveních, jsou mnohem vyšší, než u nás. Kvalita sice může být leckdy nesrovnatelná, ale pro turisty, kteří přeci jen hledí na finanční stránku dovolené, je tato informace důležitá.

Pokud jde o ceny skipasů či lyžařských karet, ceny jsou obdobné či mírně vyšší. Opět záleží na dané lokalitě. Výhodou může být ale propojenost například 5 obrovských skiareálů, mezi kterými jezdí autobus a vy tak můžete využít a vyzkoušet lyžování na poměrně velkém území daného regionu.