By: Trysil

Chystáte se lyžovat, ale nemůžete si vybrat žádné středisko? Pokud byste rádi vycestovali někam do zahraničí, rozhodně vyzkoušejte sjezdovky ve Francii. Tato země nabízí mnoho úžasných lokalit, které vám mohou zaručit, že nesundáte lyže z nohou.

Cestovní kancelář SKOL nabízí úžasné zájezdy do několika různých oblastí ve Francii. Každá z nich má své přednosti a je jenom na vás, kterou z nich si vyberete. Hledáte menší svahy pro dovolenou s dětmi? Nebo si chcete zalyžovat na dlouhých a širokých svazích s partou přátel? Ať už jedete sami nebo s doprovodem, tyto oblasti jsou zde pro vás.

Cestovní kancelář SKOL poskytuje zájezdy do těchto oblastí Tignes, Alpe d’Huez, La Plagne, Chamonix, Les 2 Alpes a Les Meinures.

A my si představíme některé z nich.

Středisko Tignes v Savojských Alpách

Tignes se díky možnosti celoročního lyžování stalo velmi oblíbeným střediskem. V této oblasti najdete ledovec s názvem Grande Motte, který se stará o nepřetržitou dodávku sněhu. Tento ledovec je také možné navštívit díky tunelové lanovce, jež vás vyveze do výšky 3030 m. n. m. a dále navazuje na kabinovou lanovku, kterou se dostanete až na samotný ledovec.

Čekají tu na vás různé sjezdovky, často s velkým převýšením, a také velmi kvalitní sníh.

Toto středisko nabízí 150 km sjezdovek a 47 vleků a lanovek, díky kterým se můžete pohodlně přepravit z jednoho místa na druhé.

Středisko Alpe d’Huez – místo plné slunce

Alpe d’Huez leží v Savojských Alpách a je známé také jako Sluneční ostrov. Vyznačuje se velmi dobrými klimatickými podmínkami, ale především velkým množství slunečních paprsků, díky kterým si můžete užívat nádherného lyžování a možná se i opálíte.

Toto středisko nabízí téměř 250 km sjezdovek a 84 lanovek a vleků, ale najdete zde také například 50 km běžeckých tratí. Zajímavým místem je také vrchol Pic Blanc (3330 m n. m.), na kterém si můžete užívat lyžování i v červenci.

Les Menuires – oblast mnoha zájmů

Toto úžasné středisko se může chlubit velmi dobrou kvalitou sněhu a dlouhými sjezdovkami. Zajistí vám ten pravý požitek z lyžování a nejen z něj. Najdete zde 16 km sjezdovek, 39 vleků a lanovek a 28 skvělých tratí pro běžkaře.

V Les Menuires můžete navštívit sáňkařskou dráhu dlouhou 3,5 km, nebo snowtubingovou dráhu, která potěší především malé návštěvníky. Pokud se rozhodnete vydat se sem s rodinou, čeká na vás také aquacentrum s venkovním i krytým bazénem, saunou nebo fitness.