Odjakživa milujete zimu, sníh, hory a zimní sporty? Lyžování, snowboard, bruslení, dokážete se vyřádit snad během čehokoliv? Pokud chcete zažít skutečné zimní dobrodružství, pořádně si zalyžovat a užít si sněhové závěje v jakékoliv roční době, není nic lehčího než vybrat si společně s někým ze svých nejbližších jeden z unikátních lyžařských zájezdů! Lyžařské pobyty jsou vhodné pro lyžaře a snowboardisty snad všech věkových kategorií a užijí si je zajisté jak děti, tak dospělí.

Lyžování Livigno

Toto výjimečné italské lyžařské středisko je vhodné pro všechny, kteří před přelidněnými středisky a areály dají raději přednost zastrčenému malému městečku, které má přímo ukázkové podmínky pro lyžování! Lyžování Livigno nabízí lyžařům vždy sněhovou jistotu, a to hlavně díky nadmořské výšce, ve které se toto město nachází.

Protože je totiž Livigno obklopeno horami, sníh zde drží mnohdy až do konce dubna. Livigno nemá jednu dominantní sjezdovku, jak tomu obvykle bývá, zato však disponuje dvěma protilehlými hřebeny, které se společně stýkají v údolí. V tomto výjimečném lyžařském středisku najdete celkem 55 km červených, 20 km černých a 40 km modrých sjezdovek. Snowboardisty pak zajisté nadchnou i dva plně vybavené snowparky. K přepravě lyžařů poté ve středisku slouží 3 kabinové a 16 sedačkových lanovek a 14 vleků. Pokud se spolu se svými blízkými rozhodnete pro toto středisko, rozhodně nebudete litovat!

Lyžování Hochficht

Hledáte středisko blíž České republiky, abyste nemuseli kvůli lyžování daleko cestovat? V tom případě musíte rozhodně navštívit rakouský lyžařský areál Hochficht! Toto středisko představuje druhý největší rakouský ski areál, nacházející se mimo Alpy. Díky své poloze hned za hranicemi a pouhými třemi hodinami cesty autem z Prahy, navíc bez placení jakýchkoliv dálničních poplatků, je toto středisko stále více a více oblíbené.

Hledáte-li se svými přáteli či rodinou atraktivní místo pro bezproblémové lyžování se vším všudy, rozhodně nenajdete lepší než Lyžování Hochficht! Kromě výborných podmínek pro lyžování, snowboarding a běžky, najdete v Hochfichtu i vynikající horské restaurace. Když pak budete pokračovat až k nádrži Lipno, můžete si zabruslit na krásném zamrzlém jezeře. K přepravě návštěvníků střediska je zde určeno hned 5 kotevních vleků a 3 sedačkové lanovky, které jsou za hodinu schopny přepravit i 11 000 osob. Sezóna v Hochfichtu trvá obvykle od začátku prosince až do konce března.

Pro koho jsou lyžařské pobyty vhodné?

Na lyžařský pobyt můžete bez obav vyrazit, ať už patříte mezi naprosté začátečníky nebo se řadíte mezi profesionální lyžaře. Sjezdovky i vleky jsou přizpůsobeny jak dětem, tak dospělým a většina lyžařských středisek v dnešní době poskytuje komfort a služby vhodné jak pro mladé, tak pro starší návštěvníky. Bez obav tak tedy můžete do hor vyrazit i se svými nejmenšími ratolestmi, čtyřnohými mazlíčky nebo třeba s babičkou, která dá před lyžováním přednost dlouhým zimním procházkám. Během lyžařských pobytů si prostě přijde na své opravdu každý!