Proč jsou Krušné hory v poslední době tolik populární? Protože nabízejí možnost ubytování, lyžování, sportovních i společenských aktivit a s tím souvisí i návštěva míst a měst, které jsou také mimo jiné velmi významně zapsány v české historii. Dějí se zde různé sportovní akce a také cyklistické závody, ale také závody lyžařské, či kombinované.

By: Bratislavská župa

Největší lyžařské středisko Krušných hor, je skiareál Klínovec. Je zde 12 km tratí a většinou vždy výtečné podmínky pro lyžování, a pokud počasí nepřeje, tak zde dochází k umělému zasněžování. Je zde 6 lyžařských vleků a pak také čtyřsedačkové lanovky. Pro milovníku adrenalinu je tu snowpark, kde je velké množství skokanských můstků a překážek.

Zdarma máte k dispozici možnost hlídání dětí a to v dětském skipasu s malým vlekem zdarma. Pokud se vejdete do 700 parkovacích míst, pak máte parkování zdarma.

Další skiareál v Krušných horách je Neklid. Jsou zde výborné podmínky jak pro lyžaře zkušené, tak i pro začátečníky. Díky nově rozšířeným sjezdovkám a trojsedačkovým lanovkám, je zde plynulý provoz. 1200 metrů dlouhé tratě jsou denně upravovány a v případě potřeby pak také uměle zasněžovány. Je zde také velmi kvalitní snowpark a i tento snowpark má mnoho překážek. Velkokapacitní parkoviště je zde pro návštěvníky zdarma.

Běžecké tratě jsou velmi kvalitní kolem Fichtelbergu. Tato trasa vás velmi pohodlně dovede až na vrchol. Odsud pak krásně sjedete po cestě kolmo na vrstevnice a to až k lyžařskému stadionu pod Fichtelbergem.

Pokud budete chtít projet Krušnohorskou magistrálu, která vás provede po hřebenech Krušných hor, tak můžete začít v těsné blízkosti skiareálu Neklid. Navštívit můžete lázeňská města, jako jsou Karlovy Vary, Jáchymov, nebo Teplice. Krušné hory, zvou všechny lyžaře a také pěší turisty k výletům a k užití si zimních radovánek.