Wokandapix / Pixabay

Zadov je skvělým místem pro lyžaře, jde o místo, které nabízí velké množství vyžití. V zimě si zde můžete zalyžovat a v létě se potom máte možnost věnovat pěší turistice, cyklistice, sběru hub a borůvek.

Ve skiareálu Zadov si můžete půjčit lyže, nebo snowboard i s vybavením, a pokud chcete naučit své děti lyžovat za pomoci zkušeného instruktora, tak je tu pro ně lyžařská škola. Lyžařský komplet si můžete půjčit již za 285 Kč na den. V lyžařské škole na Zadově si můžete půjčit lyže a snowboard, telemarkt, můžete si zaskákat na trampolíně, anebo si zajezdit na čtyřkolce.

Výuka probíhá zábavnou formou a tou nejmodernější metodikou tak, aby děti bavila. Tato metoda výuky je doporučována a schválena Českým svazem lyžařských škol a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Školička je otevřená denně a to pro rodiče i s dětmi.

Pro děti tu je možnost nejen lyžování, ale také skákání na trampolíně, teplý čaj po celý den a vyjet svah, který je samozřejmě malý, mohou na vleku. Vstup do této školičky na celý den je 150 Kč. Chcete-li si zalyžovat a přitom máte malé děti, tak si zde můžete zajistit hlídání, takzvaný baby sitting. Hlídání je možné ve školičce a stojí 150 Kč na hodinu.

Pokud se přihlásíte do lyžařské školy, máte slevu na zapůjčení lyžařského vybavení 20%. Zaplatit si můžete i privátní výuku, kdy se instruktor bude věnovat pouze vám. Na hodinu to stojí 390 Kč pro děti a 490 Kč pro dospělé. Pokud se přihlásíte na dvě a více hodin, tak ušetříte, protože dostanete zvýhodněnou cenu. Skupinovou výuku, kdy se do lyžařské školy přihlásí 3 a více lidí získáte také se slevou. Maximální počet osob je 12. Pokud si zarezervujete hodinu předem online, tak máte nárok na další slevu a to 10%.

V Zadově se máte možnost i ubytovat. Co takhle přímo v hotelu Zadov, který nabízí překrásný výhled na předhůří centrální Šumavy.