By: Jiri Brozovsky

Zlaté Hory a ski areál Příčná jsou místem, které leží uprostřed čisté přírody v Jeseníkách. Tento resort je jedním z největších sportovně rekreačních resortů v České republice, jež poskytuje jak skvělé zázemí pro rekreaci, tak i pro sportovní vyžití.

Co vás čeká v okolí?

Jsou zde desítky kilometrů turistických stezek, které jsou značené. V zimě se můžete těšit na udržované stopy pro lyžování na běžkách a dále je tu spousta dalších zajímavostí, jako jsou například Zlatorudné mlýny, rozhledna, rašelinová jezírka, Rejvíz, nebo například Jurský park. Pojeďte se podívat do těchto míst i vy.

Nechte se zlákat ski areálem Příčná

Povrch sjezdovek je pravidelně zasněžován a také upravován rolbou. Nesnášíte dlouhé fronty při čekání na vlek? Tak tady je řešit nemusíte a to díky modernímu vybavení.

Pokud nevlastníte své lyže, tak si je ve ski areálu Příčná můžete zapůjčit. Máte možnost půjčit si veškeré lyžařské potřeby a další z možností je návštěva lyžařské školy, pokud se neřadíte mezi zdatné lyžaře, ale jste začátečník, který by se však chtěl lyžovat naučit. Lyžařská škola je vhodná samozřejmě také pro děti.

Na vrcholky hor se dostanete lanovou dráhou. V její blízkosti je pak občerstvení a sociální zázemí pro lyžaře a snowboardisty.

Jestliže milujete běžeckou stopu, tak si v Jeseníkách zcela jistě přijdete na své. Projet si můžete až 380 kilometrů. Poznat můžete nádhernou krajinu a její okolí, nezapomínejte ale na to, že podmínky v zimním období jsou zde drsné.

Běžkaři a bruslaři jsou ale připraveni na vše, a tak pro ně nebude těžké poprat se s nepřízní počasí a se zimou. Ski areál Příčná je tu pro všechny. Nechte se zlákat i vy a vyrazte do míst, které jsou pro zimní sporty naprosto ideálními. Krásně je zde ale samozřejmě také v létě. V každém ročním období si zde najdete to své.