Německé Alpy

marcino / Pixabay

V Případě, že se rozhodnete pro Německou část, musíte se projet až k jihu státu. Opět se nám tu naskýtá možnost turistiky, což opět znamená do velkých výšek počítat s teplým oblečením. Alpská oblast je považována za nejkrásnější část Německa, a tak pokud vás stát zajímá jako celek, musíte si udělat výlet i sem. Narazit tu můžete na ledovcová jezera a k vidění tu jsou přenádherná panoramata. A co si budeme povídat, čím výš, tím líp. Bavorsko, kde se pohoří nachází je také protkáno množstvím hradů a kostelů, což nám umožňuje si z návštěvy odvézt i nějaké nové poznatky o místní kultuře. Nachází se zde také jedna z nejstarších bezcelních zón.

Jistě byste neměli opomenout nejznámější turistické středisko celé země Oberstdorf v Allgavských Alpách. Nabízí se vám tu vyžití v každém ročním období od nabídek tras pro horskou turistiku až po lyžování. Ne nadarmo se Oberstdorf nazývá „rájem zimních sportů“. Na své si zde přijdou především milovníci skoků na lyžích. Nachází se zde totiž slavné skokanské můstky.

Švýcarské Alpy

Naše poslední zastávka bude ve Švýcarsku, které je pro nás sice nejvzdálenější a taky o poznání dražší, ale přesto velmi oblíbené a navštěvované. Většina z nás si při zmínce o Švýcarsku vybaví bankovnictví, čokoládu a právě horskou turistiku, která je zde opravdovým lákadlem pro turisty ze všech zemí. Největší ledovce a krásné čtyři tisíce kilometrů Alp jsou bez pochyby prostorem pro největší nadšence. Krásná krajina zde je z velké části součástí chráněných rezervací. Nejznámějšími z nich je Národní park Švýcarsko, Aletschský prales nebo Lauterbrunnerské údolí a Matterhorn.

Místo je také ideální pro dovolenou s dětmi. Pohoří je protkáno lanovkami a tak se i s těmi nejmenšími dostanete téměř kamkoli. V okolí je množství lanových center a bobových drah, kde se vydovádí i dospělí a dětem dozajista uděláte nesmírnou radost. V případě, že se nebojíte výšek, můžete se projít po nejvyšším řetězovém mostu nad ledovcem, který nese název Trift bridge. Je ve výšce 100 metrů a dlouhý 170 metrů.

Když dostanete chuť při putování vidět i nějaké to zvířectvo, rozhodně se zajděte podívat do medvědího parku v Bernu.

 

Teď zbývá už jen zabalit a můžete se vydat vstříc dobrodružství do kterékoli části. Ostatní části alp, které byly zmíněny na začátku, jistě stojí také za naši pozornost, ale to třeba příště. Šťastnou cestu!