Stalo se vám někdy, že jste viděli na fotkách místa, která podle vás patří pouze do fantasy filmů, protože jsou tak překrásná a neuvěřitelná, že podle vás nemohou existovat? Možná vás teď ohromí zjištění, že některé skvosty naše planeta opravdu skrývá a vy se na ně klidně můžete podívat na vlastní oči.

Pohoří Tianzi

Znáte film Avatar? Možná ano nebo také ne, ale rozhodně byste měli znát toto pohoří, protože to je opravdu něco! Proč jsem zmiňovala známý film, je naprosto jednoduché. Na tomto místě se pro jeho nadpozemský vzhled totiž natáčelo mnoho jeho částí. Tianzi se nachází v Číně a jejich úzké siluety se pnou až nad mraky. Vede zde i stezka pro odvážlivé turisty, kterou však nenavštěvujte v případě závratí z výšek. To samé platí i pro lanovku, která se v dáli ztrácí v mlze. Pokud tedy máte odvahy na rozdávání a chcete zažít dávku adrenalinu, je tohle přesně to pravé ořechové.

dasgestiefeltemaedchen / Pixabay

Salar De Uyuni

Další naší zastávkou bude stát Bolívie, který skrývá největší zrcadlo na širém světě. Bolívii naleznete v jižní Americe a sousedí se zajímavými státy jako Peru nebo Chile, kde stojí za to také pobýt, když už zde budeme okukovat zázrak, který lze ale vidět pouze v období dešťů, kdy zvýší svou odrazivost, což nám věc značně komplikuje, protože k tomuto jevu dochází pouze jednou rožně. Jde o největší solnou pláň, jež bývala dnem jezera a dnes nese název Salar De Uyuni. Jelikož sem tento objev natáhl nemálo turistů, byl zde na soli vystaven hotel, který byl však uzavřen a dnes slouží jen jako muzeum.

Plitvická jezera

Kdo by nebyl v Chorvatsku nebo jeho návštěvu alespoň tucetkrát nezvažoval? Pokud plánujete jeho návštěvu, rozhodně musíte tato jezera vidět. Jde o národní park Plitvice a můžete zde žasnout nad překrásnými vodopády. Nejde sice o nijak dobře přístupné místo z pobřeží, protože je poměrně vzdáleno, ale to bude jistě překážkou jen pro málokoho, kdo se rozhodne je navštívit a přidat si jejich fotografii do alba z dovolené. Kolem jezer vede turistická trasa, která vám ale zabere dost času. Nejméně tedy alespoň tři hodiny času, který však stojí za to. A to jsme ještě nezmínili, že se zde natáčel i proslulý Vinnetou.

Gejzír Fly

Nevada je domovem dalšího místa z našeho seznamu a jak již název napovídá, jsme opět u vody. Kdo by řekl, že toto dílo bylo vytvořeno obyčejným vrtáním studny? Myslím, že by to nečekal téměř nikdo. Každopádně tomu tak bylo a řasy a minerály, které se při práci uvolnily, vytvořili přímo vesmírné tvary. S koupáním v jezírkách, která gejzír obklopují, bychom měli být obezřetní. Voda v nich je přímo horká a tak musíme být opatrní, abychom předešli zranění. Ne všechna však jsou nevlídná a koupání vám umožní, stačí být jen obezřetní.

Moře hvězd

Ano, neklame vás zrak a opravdu toto moře v noci vypadá jako by do něj napadaly všechny hvězdy z nebe. Nenechte se však mýlit, jedná se pouze o nevinné mikroby jménem phytoplankton, kteří se v noci probouzí a rozzáří pobřeží na Maledivách, přesněji na ostrově Vadhoo. Místo na romantickou procházku jako dělané, nemluvě o tom, že se jinak hvězd dotknout nelze.

U tohoto třpytivého místa dnes naši výpravu ukončíme. Ale kdo ví, třeba se příště podíváme na pár dalších neuvěřitelných míst a věřte, že naše planeta Země, jich skrývá ještě mnohem, mnohem víc.