Správné oblečení nás v zimě chrání před prochladnutím, oslabením organismu a následným nachlazením. Nízké teploty jsou pro organismus náročné a udržet stabilní tělesnou teplotu pomáhá právě vhodné zimní oblečení. Pokročilé materiály a technologie výroby jsou na velmi vysoké úrovni a existují různé druhy oblečení. Už to není o tom, obléct na sebe co nejvíce podomácku pletených svetrů. A jak vybrat vhodné zimní oblečení a co vše by mělo splňovat?

Kvalitní tepelná izolace je velmi důležitá

Především vrchní vrstvy oblečení, jako jsou zimní bundy, by měly dokázat udržet co nejvíce tepla. Vhodné jsou tedy bundy s kvalitní izolační vrstvou. Velmi dobré je, když jsou zimní bundy vytvořeny z kombinace různých materiálů, které se vzájemně doplňují a pokrývají své nedostatky. Pro zlepšení izolace, absorbování a zároveň odvádění potu je nejlepší oblékat si do nejspodnější vrstvy kvalitní funkční oblečení.

Vrchní oblečení musí být nepromokavé

Oblečení, které máme oblečené úplně navrchu, by rozhodně mělo být nepromokavé a odolné proti vodě. Nesmírně důležité je tato vlastnost u oblečení, ve kterém chceme sportovat, jako jsou například lyžařské bundy, kalhoty na snowboard a další. Ihned po zakoupení a před prvním použitím nebo i po delší době, je dobré aplikovat impregnační sprej na oblečení. Podpoříte tím schopnost nepropustnosti pro vodu, prodloužíte životnost oblečení a materiálu.

Nezapomínejte ani na kvalitní zimní oblečení do města a na všední příležitosti

Zimní bundy, snowboardové kalhoty a další nejsou pouze sportovní záležitostí a nejde jen o to, co si obléknete na svah. Záleží i na tom, co nosíte každý den. Při výběru je velmi důležité soustředit se na to, aby oblečení dobře padlo a zohlednit, jestli si pod vrchní kousek budeme moci obléct další mikinu, nebo tričko. Vybírejte takové dámské zimní kabáty, které jsou dostatečně dlouhé, aby nehrozilo nastydnutí zad a možný vznik nepříjemných potíží s ledvinami.