Zimní prázdniny se posunují týden co týden různými kraji Čech a Moravy a právě nyní čeká týden volna děti v Jihomoravském kraji. Jestliže přemýšlíte, kde si s nimi vyrazit na hory, abyste si jak zalyžovali, tak odpočali, vyzkoušejte SKI areál Olešnice na Moravě. Je dostupný pro mnoho obyvatel z široka daleka pro svou polohu a nabízí to pravé pro aktivní lyžaře i začátečníky.

Hans / Pixabay

Zábava pro dospělé i děti

Umělé zasněžování je zárukou, že si zalyžujete, i když v okolí vykukuje tráva. Projíždět se budete po sjezdovce dlouhé 500 m, jejíž převýšení je příjemných 100 m. Dva typy vleků převáží celkem 1500 osob za hodinu, nebudete tak čekat dlouhé minuty ve frontě. Nechybí ani noční lyžování, lyžuje se dokonce nepřetržitě, takže se klidně můžete vsadit s přáteli, kdo z vás vydrží déle na lyžích.

Děti budou využívat dětský vlek zdarma, zábavný je dětský lyžařský kolotoč s názvem Sun Kid. Děti, ale i dospělé naučí správný způsob lyžování v lyžařské škole a i když vám nějaké (nebo všechno) vybavení chybí, zapůjčí vám ho v půjčovně. I v případě, že si neumíte seřídit a připravit lyže, pomůže vám místní servis lyží.

Péče o svah i návštěvníky

Abyste byli se svahem a podmínkami pro lyžování spokojeni, nechybí každodenní údržba rolbou a úprava svahu sněžnými děly SUFAG. Neustále udržované je i parkoviště, takže nebudete mít potíž kdykoli se dostat k vozu nebo odjet, případně zaparkovat. Parkování je navíc zdarma.

O vaše pohodlí se bude starat hospůdka U Ceasara, kde je pro vás připraveno výborné teplé občerstvení a to jak pro děti, tak pro dospělé.

Provozní doba je v týdnu od 9 – 21 hodin a o víkendech od 8 – 21 hodin.

Navštívíte-li stránky SKI areálu, můžete si nechat zasílat novinky na email a tak vědět, co je aktuálně nové. Také zde najdete mapku pro snadnější nalezení areálu a telefonní čísla, na kterých se můžete jak informovat na věci spojené s lyžováním, tak servisem, lyžařskou školou nebo dětským koutkem.

Vydejte se do Olešnice a vyzkoušejte pohodlné a kvalitní lyžování za přijatelnou cenu.