Hned na začátku zimy je potřeba se starat více o svou pleť. Naše pleť v zimě více strádá, a je nutné jí dodávat potřebné živiny, aby nestrádala. Na našem trhu je dost kosmetiky, k tomu přímo určený.

marcisim / Pixabay

Hydratace pokožky je velmi důležitá. Zabráníme tím jejímu vysychání a popraskání kůže. Popraskaná kůže je nepříjemná hlavně na rtech. Na rty je v zimě nejlepší jelení lůj s placentou. Ten nám je dokonale ochrání před mrazem a rty nepraskají. Někdo používá med. Několikrát denně se natře na pár minut na rty.

Obličej proti mrazu a nepříznivému počasí chráníme krémy, které jsou pro to určeny. Takové kosmetiky je celkem velký výběr. Správný krém by měl pokožku hydratovat.

I v zimě bychom měli počítat s tím, že se můžeme spálit, a to hlavně na horách. Z toho důvodu je dobré používat kosmetiku s UV faktorem. Krém by měl mít hustší konzistenci. Když si sami nevíme rady, co si vybrat, určitě nám prodavač kosmetiky rád poradí.

V zimě nesmíme zapomenout na ochranu vlasů. I ty si zaslouží pozornost. Pod čepicí, nebo jinou pokrývkou hlavy se zpotíme, a pak jsou vlasy nehezky zplihlé. Vlasům neprospívá ani přechod ze zimy do tepla. Ačkoliv se to třeba nezdá, ale vlasy tím skutečně trpí. Vlasy i pokožka zasluhují určitou péči. Vhodné je v tomto zimním počasí používat kondicionér na suché vlasy. Tím jim hodně pomůžeme. Budou zdravé a silné.

Celé naše tělo vyžaduje určitou péči. Po celodenní práci je nejlepší napustit si do vany vodu s pěnou. Po vykoupání se natřeme mlékem. To nám hydratuje pokožku, a zase vypadá zdravě, a není vysušená. Ale pozor! Říká se, že každodenní koupání není vhodné, že to pokožce škodí. To už je volba na vás. Je samozřejmé, že kdo se u práce zpotí, nebo ušpiní, se vykoupe každý den. Například děti a mladiství, kteří celý den sedí ve škole, se každý den koupat nemusí.

I naše ruce si zaslouží pozornost. I když nosíme rukavice, přece jenom zimou trpí. Pořídíme si kvalitní krém, který natíráme několikrát denně, aby nám pokožka nepopraskala. Výborné je, když si na noc ruce namažeme vazelínou, a na to si nasadíme bavlněné rukavice. Sami poznáte, jak jste pokožce na rukách udělali dobře. Je to opravdu znát. Tohle bychom měli dělat alespoň tehdy, když jsme venku déle.

Kdo chce na krémech proti mrazu ušetřit, může si doma udělat pleťovou masku. Stačí si vyšlehat do pěny dva bílky, se lžičkou medu. To necháme na obličeji působit asi patnáct minut. Pak se omyjeme vlažnou vodou. Pleť vysušíme a natřeme hydratačním krémem.

Když nevíte, jak potěšit někoho z rodiny, kupte mu zimní kosmetiku. Určitě to ocení. Každý by se měl o své tělo starat zejména v zimě. Pleť je zatěžována mrazem, a nepříznivým počasím. Proto potřebuje pomoct zimní kosmetikou. Nesmíme zapomínat i hydrataci zevnitř. Pitný režim bychom měli dodržovat po celý rok, a ne jen v létě. I když v zimě máme menší pocit žízně, musí se pít pořád.

Musíme myslet i na děti. Abychom se nemuseli bát, že jim při zimních radovánkách bude praskat kůže, je potřeba natřít důkladně místa, která nejsou schována oblečením. Jde hlavně o obličej. Když počítáme, že budeme venku delší dobu, vezmeme krém sebou, a občas je natřeme znovu. Rty jim natřeme jelením lojem a tvářičky a čelo dětskou zimní kosmetikou. I kosmetiky pro děti je mnoho. Nejlepší je asi vyzkoušet, která dětem vyhovuje.

Každý má jinou pleť, a proto každému vyhovuje něco jiného. Nejen mráz, ale i vítr pokožku vysouší. Pro děti je vhodný měsíčkový krém. Pokožka se po něm nevysouší. Je ale daleko víc dětských krémů, které jsou výborné.