kytka / Pixabay

Krásné počasí, které venku v těchto dnech panuje přímo vyzývá k tomu vzít celou rodinu a vyrazit na příjemnou dovolenou či alespoň odpočinkový víkend. Vypravit se můžete na některé z krásných míst, kterých na území České republiky naleznete nespočet. Ideálním místem pro trávení rodinného pobytu jsou například nádherné Krkonoše s množstvím turistických letovisek, přírodních krás i dalších zajímavostí. Vyberte takovou dovolenou, která bude bavit každého člena vašía rodiny a která do vašeho rodinného portfolia zážitků přinese nové nezapomenutelné chvíle.

 

Špindlerův Mlýn si zamilují malí i velcí

Špindlerův Mlýn je jedním z nejoblíbenějších krkonošských letovisek, jehož příjemné prostředí a krásnou okolní krajinu si zkrátka zamilujete. Milovníci procházek se mohou vypravit po některém ze tří Mlynářových okruhů. Okruhy vždy začínají u sochy mlynáře situované v městském parku a následně vedou na nejrůznější krásná místa ve městě a jeho blízkém okolí. Jedná se o nenáročné okruhy, které můžete absolvovat i s těmi nejmenšími dětmi. Seznámíte se zde nejen s historií města, ale také s krkonošskou faunou a flórou i geologickým vývojem regionu. Prohlídku města můžete absolvovat i výletním vláčkem, kdy je jízda obohacena o speciální komentář. Po poznávací procházce či projížďce je samozřejmě čas na opravdovou zábavu, o níž je ve Špindlerově Mlýně bohatě postaráno. Vypravit se můžete například na bobovou dráhu která je nejstarší zábavní atrakcí svého druhu v celé ČR. K návštěvě láká také řada dětských hřišt, místní minigolf, Aquapark Špindl s bazény, tobogány, saunami i vířivkami a v neposlední řadě také oblíbený Adventure Park s adrenalinovými atrakcemi, mezi něž patří například Jákobův žebřík zavěšený ve výšce třinácti metrů, bungeetrampolína či horolezecká stěna. Ve Špindlu se zkrátka nebudete nudit ani chvíli. Pokud se vám nechce sestavovat celou dovolenou kousek po kousku, můžete zavítat na ubytovací portál hotely.cz, kde je pro vás v sekci “pobyty pro rodiny s dětmi” připraveno množství kompletních pobytových balíčků. Konkrétně ve Špindlerově Mlýně se můžete mimo jiné ubytovat přímo v místním Aquaparku, jehož součástí je i tříhvězdičkový hotel. V rámci balíčku pak máte zajištěné nejen ubytování, ale také vstup do aquaparku a solné jeskyně.

 

V Harrachově nudu nezažijete

Další z oblíbených krkonošských destinací je město Harrachov ukryté v údolí říčky Mumlavy pod Čertovou horou. Město je oblíbeným centrem zimních sportů, je však hojně navštěvováno i v letních měsících, kdy si můžete pohodlně prohlédnou všechny jeho krásy i okolní přírodu. Mezi největší zajímavosti, které lze ve městě najít patří tzv. mamutí můstek, nejvyšší skokanský můstek v ČR, dále harrachovská sklárna či zajímavé lyžařské muzeum. Tatínkové zcela jistě ocení možnost návštěvy minipivovaru. Ve městě poté naleznete několik bazénů, koupališť či oblíbených wellness center. Velmi oblíbené jsou také cyklistické či pěší výlety po okolí. Vypravit se můžete například k Mumlavskému vodopádu a v jeho blízkosti ležícím Obřím hrncům. Opravdový dětský ráj poté naleznete u spodní stanice lanové dráhy vedoucí z Harrachova na Čertovu horu. Nachází se zde totiž dětský park s dřevěným hradem, trampolínou a nafukovacím skákacím hradem. Poté se můžete nechat vyvézt lanovkou na vrchol hory, kde na vás a vaše děti čeká ještě nafukovací bludiště. Ani  v Harrachově nezůstanete ochuzeni o kompletní pobytové balíčky vytvořené speciálně pro rodiny s dětmi. Ty nejlepší služby pro celou rodinu nabízí například spa hotel Bílý Hořec či Orea resort Sklář. Stačí si jen z řady nabízených balíčků vybrat ten pravý a vychutnat si rodinnou dovolenou snů.