val-venegia-1644049_960_720

Val di Fiemme je velmi známé a oblíbené lyžařské údolí na jihozápadním okraji Dolomit v Itálii. Ročně za ním vyrazí několik stovek českých občanů. Hlavními lokalitami pro lyžaře jsou 3 městečka Cavalese, Predazzo a Moena. Celkem 110 km lyžařských tratí různých úrovní je propojeno skibusy, které jsou pro lyžaře zcela zdarma. Pokud je dítěti méně než 8 let a jeho rodič si zakoupí lyžařskou permanentku, dítě obdrží permanentku zdarma.

Další aktivity ve Val di Fiemme

Kromě klasického sjezdu na lyžích si na své přijdou také běžkaři, neboť v horách je několik cest připraveno právě pro nadšence na běžkách. V lednu se pravidelně každý rok otevírá 70 km dlouhá stopa Marcialonga, kde se konají mimo jiné také mezinárodní závody v běhu na lyžích.

Pokud někdo neholduje lyžím, může vyzkoušet turistiku po vlastních nohách a projít si místní krásy zasněžené krajiny. Lokalita je vhodná jak pro jedince, tak pro rodiny s dětmi. V areálu jsou také stadiony a plavecké bazény, takže jako relax můžete zvolit nějaký druh sportu či plavání.

Proč je tato lokalita oblíbená

Val di Fiemme se vyznačuje slunečným počasím a navíc velice levným ubytováním, které je výhodné také pro celé rodiny. Jediným menším záporem je, že ski areály jsou kvůli velké rozloze sjezdovek roztahané a je tedy nutné se mezi nimi dopravovat autobusem nebo vlastním vozidlem. Hotel Val di Fiemme si každý podle požadavků vybere sám, dostupných je několik ubytovacích možností od levnějších po luxusní.

Ubytování Val di Fiemme tedy nabízí velkou škálu možností. Místo je navíc vzdáleno cca. 25 km od sjezdu z brennerské dálnice, takže lyžaři mohou dorazit jen „na otočku“ a večer po lyžování Val di Fiemme zase v klidu odjet domů.

Jako jedna z nevýhod se může jevit jazyková bariéra, jelikož se jedná o letovisko v zahraničí. Menší problémy můžou mít zejména lyžaři, kteří neovládají cizí jazyk. Jelikož ale do tohoto místa dorazí