street-3380337_640

Pokud máte malé děti, snažíte se trávit s nimi veškerý svůj volný čas. Stejné to je i v době dovolených. S těmi staršími je cestování pohoda. Horší je to s těmi malými, proto je důležité nepodcenit pečlivou přípravu, aby pak dovolená proběhla v klidu a pohodě.

Pečlivá příprava

Než vyrazíte na vytouženou dovolenou, je potřeba vše pečlivě naplánovat, pak si můžete v klidu užívat zasloužený odpočinek. Při plánování je potřeba vzít v potaz hned několik hledisek – destinace, ubytování a dopravní prostředek.

Pokud plánujete dovolenou přes cestovní kancelář, prověřte si předem její důvěryhodnost. Při výběru místa dávejte přednost destinacím, které jsou určené pro rodiny s malými dětmi. V těchto destinacích naleznete také řadu možností, jak s dětmi trávit volný čas. Nachází se zde vybavená dětská hřiště, herny a v některých místech si můžete vypůjčit dětský kočárek či sedačku na kolo. V případě pobytu v zahraničí je vhodné mít sjednané cestovní pojištění.

 

Přečtěte si také: Nejlevnější cestovní pojištění

Dopravní prostředky

Pro cestování s malými dětmi je ideálním dopravním prostředkem automobil. Průběh cesty můžeme uzpůsobit potřebám malých dětí. Nezapomínejte na bezpečnost při jízdě v podobě autosedaček. Před jízdou nezapomeňte zkontrolovat správné upevnění sedačky v autě. Pokud se rozhodnete cestovat hromadnou dopravou, volte raději vlaky. Jsou pro děti pohodlnější neboť umožňují pohyb. Některé vlakové soupravy již disponují i přebalovacími pulty pro maminky s malými dětmi. Navíc jízda mašinkou je pro malé děti velkou zábavou. Dálkové autobusy nejsou zrovna ideální volbou. Bývají přeplněné a navíc poskytují pouze omezené množství zastávek.

 

Na cestu letadlem je potřeba děti připravit, především na nepříjemný ocit při vzletu a přistávání. Také mějte na paměti, že v letadle bývá suchý vzduch, který přispívá k dehydrataci organismu, proto je potřeba dětem dávat pravidelně pít.

 

Přečtěte si také: Jak najít nejlevnější cestovní pojištění?