moravska-boudaDovolená v tuzemsku letí. Vydejte se do Krkonoš a užijte si dovolenou v Česku tak, jak ji neznáte. Toto není reklamní slogan, je to pouze konstatování toho, že i Krkonoše, naše nejznámější a nejnavštěvovanější hory vás mohou zaujmout.

Krkonoše jsou synonymem pro krásnou a nedotčenou přírodu, obrovské možnosti trávení času jak aktivně, tak pasivně a ideální destinace pro trávení letní nebo zimní dovolené. Najdeme zde velká rekreační střediska, která nenabízejí jen perfektní služby, ale i tradici, folklor a historii spjatou s tímto krajem.

Mezi nejznámější střediska rozhodně patří Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn nebo Harrachov. Každé z těchto míst má svou historii a určité zvyky. Přestože jsou to velmi navštěvovaná místa, své původní kouzlo neztrácejí. Neměli bychom zapomenout, že pokud budete hledat http://www.dopenzionu.cz, například, měli byste ubytování zajišťovat dostatečně dlouho dopředu. Atraktivita a žádanost Krkonoš berou za své a tak ubytování je nutno zajišťovat opravdu včas.

Ať budete hledat penziony Špindlerův Mlýn nebo se budete chtít ubytovat v kempu, počítejte s tím, že v Krkonoších se nudit rozhodně nebudete. Ať je léto nebo zima, vždy se něco najde. Jak již bylo řečeno, aktivní lidé si rozhodně přijdou na své. Nepřeberné množství sportů, ať jde o ty náročnější, konče po ty oddechové. V létě cyklistika, turistika nebo půjčování koloběžek, v zimě běžky, snowboard nebo sjezdové lyžování.

Pro ty z nás, kteří zamíří do Krkonoš za klidem, odpočinkem a relaxací, je toho v nabídce mnoho. Koupání, vířivky, solné lázně, masáže, wellness, spa, ozdravné a léčebné kúry, sauny a mnohé další. Odpočinek je důležitý a zde o vás bude perfektně postaráno. Samozřejmě nechybí mnoho míst k ochutnávce místní gastronomie. A tipy na procházky nebo jenom obyčejnou relaxaci, najdete na každém rohu.

Krkonoše jsou sice velmi navštěvované, ale samotný Krkonošský národní park (KRNAP) může být důkazem, že má stále co nabídnout, že se příroda stále mění a že ne všechna zákoutí byla prozkoumána. Vydejte se do Krkonoš nejen za poznánám.