Skiareál Troják

Skiareál Troják se rozkládá uprostřed Hostýnských vrchů v Beskydech. Hostýnské vrchy bychom nalezli na východní Moravě. Kouzelné místečko tvoří hranici mezi Valašskem a Hanou. Nádherná oblast především v zimních měsících, kdy se zasypaná sněhem, leží v nadmořské výšce 583 metrů nad mořem. Leží přímo na hranicích tří okresů, tedy Vsetín, Kroměříž a Zlín.

Skiareál má skvělou polohu. Na vrcholy, které ho obklopují, je z vršku přenádherný výhled. Na samou špičku Trojáku vyvezou turisty tři lyžařské vleky a dva dětské lanové vleky. Součástí areálu je také uměle zasněžovací systém, který funguje na sjezdové trati „A“ a na dětském hřišti. Tento fakt zajišťuje návštěvníkům bezproblémové lyžování celých 100 dnů v roce. Také ubytování v areálu není problém. Přímo na vrcholu Trojáku stojí ve své kráse hotel „Na Trojáku“.

Středisko ale nabízí také spoustu potřebných služeb. Těmi jsou ski servis, půjčovna lyží a snowboardů, lyžařská škola a školka pro ty nejmenší z nás. Dále můžete využít nabídku půjčení dětských sněžných skútrů, skútr taxi a mnoho dalších. Příjemně strávené chvilky za večerního osvětlení sjezdové tratě zažijete na svahu „A“ a na dětském lanovém vleku „D“ a „E“. Pro odvážlivce je zde připraven nový snowpark. Ten může být využit také freestylovými lyžaři, kteří se chtějí zdokonalit. Pokud se rozhodnete vyrazit právě do těchto míst vlastními dopravními prostředky, máte k dispozici parkoviště. To má kapacitu 100 osobních automobilů a 10 autobusů. Parkovné není žádné.

Pro příznivce běžkování má areál připraveny běžecké tratě. Ty jsou pravidelně upravovány a zajišťují tak větší pohodlí návštěvníkům. Vydat se můžete hned na dvě trasy. Jedna z nich vede po hřebenu vrcholu na Tesák, Tři kameny, Hostýn až do Bystřice p.H. Opačným směrem bychom dojeli na Bludný, Čečetkov, Lasy a skončili bychom ve Valašském Meziříčí.

Středisko Troják nabízí návštěvníkům mnohé ubytování. Můžete noc strávit v soukromém apartmá či v menším skromném pokojíčku. Přístupné jsou samozřejmě turistům po celý rok. Svou cestu za dobrodružstvím můžete namířit přes hřebeny hor, skrz malebná údolíčka. Oblast je také jako stvořená pro cyklistické nadšence. Jsou zde přehledně značené trasy, které vás zavedou, kam jen budete chtít. Pro kulturní vyžití jsou vhodná nedaleká města.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno