Lyžařské středisko Le Arcs

le-arcsLyžařské středisko Le Arcs bychom našli ve Francii. Země plná temperamentu je pro turisty lákává nejen v létě, ale i v zimě. Le Arcs, které se rozkládá v Savojsku, láká lyžaře a snowboardisty z celého světa za svých moderním a pohodlným zázemím. Nadmořská výška Le Arcs je v nejvyšším bodě 3226 metrů nad mořem. Nejen vysoká nadmořská výška je výhodou tohoto oblíbeného lyžařského střediska. Dalšími plusovými hodnotami je například oblast Paradiski, kterou tvoří Le Arcs společně se středisky Peisey-Vallandry a La Plagne.

Tato lyžařská oblast disponuje neuvěřitelnými 425 kilometry sjezdových tratí. Samotná Le Arcs se rozkládá na masivu Auguille Rouge. Ten je rozdělen do 4 ubytovacích center. Centra jsou pojmenovaná podle nadmořské výšky, v kterém se rozkládají. Nachází se zde tedy oblasti Arc 1 600, Arc 1 800, Arc 1 950 a Arc 2 000. Převýšení lyžařského střediska Le Arcs je 2 026 metrů.

Přímo lyžařské středisko Le Arcs nabízí turistům 10 sjezdových tratí. Co se týče obtížností, začátečníci, ale i profesionálové si přijdou na své a užijí si chvilky v krásné francouzské oblasti Savojska. Využít zde můžete 1 sjezdovou trať zelené, tedy nejlehčí obtížnosti. Modré, lehké obtížnosti je k dispozici 55 sjezdových tratí, které jsou jako stvořené pro nenáročné lyžaře. Pokud máte rádi vyšší rychlost, ale stále ještě bezpečné sjezdy, využijete 32 kilometrů sjezdových tratí červené obtížností.

Ale také profesionálové a nároční sportovci si v Le Arcs přijdou na své. Mohou zde využít 19 sjezdových tratí, které jsou v areálu nejstrmější. Velké středisko, rovná se hodně lanovek. Pro turisty je k dispozici 53 vleků a lanovek. Turisty na samý vrchol střediska transportuje 6 kabinek, 29 sedačkových lanovek, 15 vleků a 3 koberce, které jsou určeny především pro ty nejmenší z nás. Pro příznivce běžeckých disciplín je zde v okolí připraveno a denně upravováno 5 kilometrů lehké obtížnosti a 10 kilometrů střední obtížnosti běžeckých tras.

V lyžařském středisku Le Arcs je k dispozici také mnoho jiných aktivit. Lákavým a dobrodružným může být crosscountry lyžování. Dále mohou turisté využít jízdu na koních, vysokohorskou pěší turistiku, bruslení, saunu, paragliding, squash nebo rogalo.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno