Lyžování na ledovci Marmolada

Ledovec Marmolada v Itálii
Ledovec Marmolada v Itáliidorena-wm / Foter

Vrchol Marmolada, který se tyčí do výšky 3 269 metrů nad mořem bychom našli v italských Alpách. Ledovec je nejvyšším vrcholem Alp v Itálii. Přesněji bychom ji našli mezi provincíí Trentino a Benátském. Oblast je skvělým typem pro jakoukoli dovolenou. Sám ledovec se tyčí nad městečkem, které nese název Malga Ciapela.

Malebné místo je často navštěvované turisty z celé Evropy. I přes svou popularitu si Malga Ciapela zachovává svojí původní podobu a kouzlo. Vrchol je také někdy nazýván „Královnou Dolomit“. A není se čemu divit. Marmolada je opravdu panovnice mezi všemi této oblasti.

Lyžařské středisko na Masivu Marmolada je propojeno s lyžařským areálem Marmolada – Arraba. Dohromady tvoří ski oblast, která nabízí lyžařům neuvěřitelných 500 kilometrů sjezdových tratí celé oblast Dolomiti Superski. Samotný ledovec Marmolada je určen především pro náročné lyžaře. Naleznete zde totiž spoustu strmých sjezdových tratí a nebezpečných terénů.

Pokud si ale budete chtít zalyžovat na středně obtížných tratích nebo lehkých obtížností, nedaleko se nachází lyžařský areál Arabba. Zde si mohou návštěvníci užít 26 kilometrů svahů lehkých obtížností, 28 kilometrů střední obtížností a 8 kilometrů těžkých obtížností svahů. Na nejvyšší bod střediska vyveze turisty 8 kabinkových lanovek a 7 gondol.

Co se týče pohodlnosti přepravy, je v Arrabě zajištěna. Samotný ledovec Marmolada disponuje 15 kilometry tratí. Jako jeden z mála vrcholů a středisek má ve škále svých sjezdových tratí také jednu, která začíná téměř na vrcholku. La Bellunese je 12 kilometrů dlouhá. Ne nadarmo je označována oblast za jednu z nejkrásnějších oblastí celých italských Alp.

Milovníci běžeckých disciplín si určitě přijdou na své. I když okolí není protkané stovkami kilometrů běžeckých tratí, nabízí turistům příjemné chvilky. Mohou zkusit 2 kilometry lehké, 2 kilometry střední a 2 kilometry těžké obtížnosti tras. K dispozici je také nevšední škola běžkování nebo skating trasy.

Co se týče sportovního vyžití, je v oblasti Marmolady mnoho možností. Můžete si zde vyzkoušet jízdu na bruslařské dráze nebo deep snow running. K dispozici je také jízdárna a projížďka na koních. Dále si návštěvníci mohou zahrát kulečník nebo si odpočinout a ohřát se v sauně. Pokud máte rádi dobré jídlo a pití, oblast vám určitě přijde vhod.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno