Lyžařská vesnice Eben

Lyžařská vesnice Eben
Lyžařská vesnice Eben

Eben je lyžařská vesnička, která se rozkládá v Pongau, v Salzburském Sportweltu. Jak se říká, co je malé, to je hezké. Právě to k Ebenu sedí jako ulité. Středisko spadá pod Ski Amade. Eben je typická horská malebná vesnička, která nabízí turistům klid a pohodu. Právě toto láká turisty z celého světa právě zde do Salzburského Sportweltu. Obec se navíc nachází v blízkosti známého lyžařského střediska Flachau. Pokud budete chtít zažít ruch a spoustu kilometrů sjezdových tratí, zajeďte právě do Flachau. Středisko Eben leží v nadmořské výšce 862 – 1 612 metrů nad mořem.

Malá a útulná vesnička s lyžařským střediskem je velice útulná. Přímo zde, ve vesnici, mohou návštěvníci využít dohromady 6 kilometrů sjezdových tratí. Obtížnosti jsou tu dvě. Jedna z nich je modrá, teda lehká obtížnost. Pokud sjedete všechny tyto lehké sjezdové tratě, ujedete dohromady 5,1 kilometrů. Dále je k dispozici 0,9 kilometrů tratí obtížnosti střední, tedy červené barvy.

Na vrchol střediska turisty vyvezou dohromady 4 vleky a lanovky. Krásného výhledu si užijete na 2 sedačkových lanovkách a 2 vlecích. Středisko také disponuje třemi zasněžovacími děly. Turisté se tak nemusí bát nedostatku sněhové pokrývky po celou sezónu. Co se týče ubytování, jsou pro návštěvníky k dispozici hotely přímo na sjezdové trati. Ubytování je příjemné a útulné.

Milovníci běžkování si v areálu a okolí rozhodně přijdou na své. Využít totiž mohou více než 200 kilometrů běžeckých tratí. Trasy jsou bezplatné a proto také více dostupné. Pokud si chcete užít krásného výhledu a jet na běžkách na hřebenech hor, pomůže vám k tomu lanovka „Papageno“. Ta transportuje turisty z městečka Filzmoos až k vysokohorské stopě na Roβbrand. Pokud se řadíte mezi experty běžeckých disciplín, zúčastněte se každoročního mezinárodního běžkařského závodu „Tauernlaufu“.

Pokud chcete zkusit i jiné zimní sport, než je sjezd nebo běžkování, nezapomeňte navštívit sáňkařskou dráhu. Ta se rozkládá v Reitlehenalmu a je 4 kilometry dlouhá. Dále turisté mohou využít místní kluziště. Dalším lákadlem a typem na výlet je bezesporu vodní svět Amadé ve Wagrain nebo prožitkový park ve Filzmoosu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno