Lyžařské středisko Fendels

Fendels - lyžování v Rakousku
Fendels – lyžování v Rakouskuhotel-linde / Foter

Lyžařské středisko Fendels bychom našli v Rakousku v Kaunertal. Je jednou z nejmenších vesniček v Tyrolsku. Nachází se přímo na kraji krásného Kaunertalského údolí. Vesnička se rozkládá v nadmořské výšce 1 356 metrů. Žije zde 250 stálých obyvatel. Vesnička je využívána především k turistickým účelům a také díky tomu prosperuje. Místo nabízí spoustu krásných výhledů. Jedním z nich je majestátní hřeben Glockturmkamm. Fendels je vhodné pro dovolené s rodinou a dětmi. Rakouské středisko je velice oblíbené českými obyvateli díky vhodné poloze.

Rakousko je oblíbenou lyžařskou destinací. Můžete se zde kochat krásnou krajinou s majestátními vrcholy a krásnými horskými vesničkami. Právě na tomto místě je znatelné, co všechno příroda dokáže. Fendels nabízí turistům příjemné zimní vyžití na 14 kilometrech sjezdových tratí. Své znalosti můžete zdokonalit na 8 kilometrech lehkých sjezdových tratí modré barvy.

Fendels - lyžování v Rakousku
Fendels – lyžování v RakouskuFizzr / Foter

Pro pokročilé a náročnější sportovce má pak areál v nabídce 6 kilometrů tratí červené barvy, tedy střední obtížnosti. Pokud máte rádi strmé svahy, určitě využijete 2 kilometry tratí černé barvy. Celkem 7 lanovek a vleků zaručí turistům plynulý transport až na vrcholovou stanici střediska. Lyžaři a snowboardisté tak mohou využít 1 kabinkovou lanovku, 1 sedačkovou lanovku a 5 vleků. Pokud byste chtěli vystřídat tratě a podívat se někam jinam, nedaleko se rozkládá lyžařský areál Kaunertaler Gletscher.

Disponuje s 36 kilometry sjezdových tratí a 9 lanovkami. K dispozici je také snowpark, který se řadí k jednomu z nejlepších v celé Evropě. Pokud si budete chtít užít okolní krajiny, nejlepším řešením je běžecká trať skrze krásnou nedotčenou krajinu přírodního parku Kaunergrat. Co se týče služeb, návštěvníci si určitě nebudou stěžovat. Mohou zde využít půjčovnu snowboardů, lyží nebo běžek. Nakoupit mohou v prodejně sportovních potřeb nebo uschovají své náčiní do úschovny lyží.

Fendels ale také nabízí spoustu jiného zimního sportovního vyžití. Turisté si mohou užít legraci na sáňkařské dráze, která je 4,5 kilometry dlouhá. Dále mohou využít výletu na sněžnicích. Pokud chcete zdokonalit své tělo, zajděte si místního fitness centra na plavání nebo na tenis. Zahrát si můžete také bowling. Pokud jste spíše příznivci kultury, navštivte farní kostel Nanebevzetí Panny Marie nebo starověkou pustevnu Wiesele.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno