Zimní dovolená v Åre

Zimní dovolená v Åre
Zimní dovolená v Åretomkellyphoto / Foter

Obec, která se rozkládá ve Švédsku, je skvělým typem na zimní dovolenou. Stejnojmenné lyžařské středisko je jedno z nejlepších a nejoblíbenějších v severské zemi – Švédsku. Obec se rozkládá ve švédské provincii Jämtland. Ta je dále součástí stejnojmenného okresu. V obci Åre žije cca 1000 stálých obyvatel. Okolí vesničky je krásné.

Nedaleko se nachází jezero Aresjon a sedmá nejvyšší hora Švédska Areskutan. Cca 80 kilometrů na severozápad se rozkládá město Ostersund, které je skvělým typem na výlet. Městečko Åre a s ním také stejnojmenné lyžařské středisko je hlavním střediskem alpského lyžování ve Švédsku. Bylo také pořadatelem mistrovství světa v alpském lyžování 2007.

Zimní dovolená v Åre, Švédsko
Zimní dovolená v Åre, Švédskodecember_snowdrift / Foter

Vrcholová stanice lyžařského střediska Åre sahá až do nadmořské výšky 1 274 metrů nad mořem. Oblast je veliká a skýtá turistům spoustu skvělých možností a co je hlavní, komfortní lyžování. Lyžaři a snowboardisty si zde užijí 103 připravených sjezdových tratí všech obtížností. Na své si zde tak přijdou začátečníci, ale také experti. V areálu je k dispozici 10 sjezdových tratí nejlehčí obtížnosti. Své znalosti můžete procvičit a zdokonalit na 41 sjezdových tratí, které jsou modré barvy.

Svahy jsou lehké a vhodné pro mírně pokročilé. Pokud se řadíte mezi náročnější a zdatnější lyžaře, určitě vám přijde vhod 45 sjezdových tratí střední obtížnosti. Tratí červené barvy je zde také nejvíce. Pro příznivce pocitu nebezpečí je ve středisku připraveno 7 sjezdových tratí černé barvy. Lyžařské středisko Åre nabízí pohodlí a rychlý transport díky 40 lanovkám a vlekům. Vysokou kapacitu přejezdu lidí za hodinu zajistí 9 sedačkových lanovek a 31 vleků. V areálu se můžete těšit na dostatek sněhu a malebné okolí.

Oblast vesničky je také velice vhodná pro letní dovolené. Lákadlem pro turisty je beze sporu hustá síť turistických tras po krásné zemi Švédsko. Při svých cestách a turistických výstupech můžete využít kabinovou lanovku Kabinbanan. Ta vás vyveze až na vrchol nedaleké hory Areskutan. Vesnička Åre a její okolí začaly turisticky vzkvétat až v roce 1882. Tehdy zde byla postavena železnice. Dále v roce 1909 byla přímo z náměstí postavena horská dráha. Dalšími zajímavými místy jsou například kamenný kostel ze 13. Století nebo krásný starodávný dvorec u říčky Ullan.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno