By: jbobo7

Jestliže milujete hory, jistě se rádi podíváte nejen po těch našich, ale i po těch ve světě. Někdo upřednostňuje jejich zdolávání v létě, někdo v zimě a jiní to neřeší a cestují křížem krážem celoročně. Patříte-li k příznivcům dobrodružství, vydejte se třeba do Nepálu. Budete-li pozorní a budete-li sledovat nabídky leteckých společností, pořídíte levné letenky, díky nimž vás celá cesta vyjde mnohem levněji! 

Letenky do Nepálu

Chcete-li navštívit Nepál, jistě vás zajímá orientační cena, za niž letenky Nepál – Káthmándú koupíte. Ceny se pohybují již přibližně od 11 200 Kč. Kupříkladu v červnu byly ceny na lákavé výšce 11 172 Kč a to i dál v průběhu prázdnin. Odlety bývají jak z Prahy, tak z Vídně s návratem do Německa nebo opět do Vídně.

Pokud by vám i tak letenka připadala drahá, vězte, že s ubytováním značně ušetříte. Je velmi levné a po celém Nepálu seženete nocleh za méně než 100 Kč! Země bohužel patří mezi nejchudší země na světě. Až 31% obyvatel žije pod hranicí chudoby a nezaměstnanost činí 42%. I když se ze země vyváží koberce, textil, kožené zboží, nebo třeba čaj a obilí, je to stále málo.

Víza a povolení pro vstup do hor

Abyste mohli zdolávat hory, budete potřebovat vízum. To obdržíte po příletu na letiště. Cena víza se odvíjí od toho, jak dlouho se chcete zdržet. Při pobytu na 15 dnů je cena cca $25, při pobytu na 30 dnů cca $40 atd. Potřebovat budete i pasovou fotografii.

Vstup do hor je možný pouze s platnou Trekking Permit a TIMS.

Proč právě Nepál

Toto místo je skvělé jak pro psychický relax, tak pro zkoušku toho, jak fyzicky náročný výstup zvládnete. Ať už máte rádi výstupy ve skupinách, nebo jen ve dvou, Nepál se vám bude líbit. Můžete si zvolit výstup dle svých možností a představ.

Vydejte se i vy do krásného Nepálu a poznejte zemi, kterou zase až tak mnoho našinců nenavštíví. Čeká vás jistě nezapomenutelný pobyt!