By: The Ridge Resorts

Nejen Nový rok, ale i Vánoce, se dají prožít velmi netradičně a příjemně, a to na horách. Pokud zrovna nemáte chatu, která leží v těchto místech, tak si můžete nějakou takovou pronajmout a užít si v ní nádherné svátky, nebo se můžete ubytovat v hotelu, či penzionu.

Osobně se ale přikláním k chatičce, která má opravdu své kouzlo, kdy si můžete zatopit v kamnech, nebo krbu, ozdobit si stromeček a připravit si slavnostní večeři ve velmi kouzelné atmosféře, která bude naprosto dokonalá a pohádková. K takovýmto Vánocům, vězte, nebo ne, nebudete potřebovat ani televizi, ani internet.

Bude vám stačit purpura, kamna, stromek, lyže, nebo sáně, svíčky a romantické Vánoce budete mít jako na dlani. Samozřejmě, že penziony a hotely přinášejí také svá pozitiva. Nemusíte se starat o Štědrovečerní večeři, tu za vás nachystají kuchaři, obsluha vás obslouží, nádobí také umyje personál a vy se budete pouze nechávat obskakovat. Klidně si můžete jít zalyžovat do večera a nemusíte se o nic starat.

Ovšem nevím, jak moc romantické je rozdávat si dárečky v malém pokoji mezi postelemi a nočním stolkem. Dost možná jde o věc, která by mne v tomto směru odradila a proto já osobně, bych raději volila již zmiňovanou chatu.

Zažijete-li někdy takto krásné Vánoce, budete na ně jistě velmi dlouho vzpomínat. Určitě to nebude levná záležitost, ale alespoň jednou za život by se to zkusit mělo. Netradiční Vánoce mimo město, mohou být totiž neskutečně krásné a kouzelné. Na horách zapomenete na všechny starosti a strasti, které musíte během celého roku řešit, budete na čistém vzduchu, užijete si zimních radovánek a ještě si Vánoce zpříjemníte velmi originálním a zajímavým způsobem. Na chatě, či v horském hotelu, nebo penzionu pak můžete pobýt až do Silvestra a můžete tam oslavit také netradičně i příchod Nového roku.