Červenohorské sedlo a jeho krásy lákají mnohé lyžaře

By: Trysil

Přijeďte si zalyžovat na Červenohorské sedlo! Tento skiareál je tu pro každého a to jak pro zkušené lyžaře, tak i pro ty méně zdatné a samozřejmě také pro děti. Pokud si chcete zalyžovat a vaše děti ještě nelyžují, mohou si zde zabobovat, protože jsou tu také místa, která jsou pro saně a boby přímo určená.

Nyní je ve skiareálu Červenohorské sedlo úplně nová čtyřsedadlová lanovka a z té se potom dostanete na sjezdovky, které jsou různě obtížné. Pro nejmenší je sjezdovka žlutá, pro ty méně pokročilé pak modrá, následuje červená a nejtěžší je samozřejmě černá. Lyžařům je k dispozici celkem 5 kilometrů upravených tratí.

Pokud počasí nepřeje a sníh nepadá, tak jsou sjezdovky nově pravidelně uměle zasněžovány. Zalyžovat si tu tak můžete až do Velikonoc. Pro děti jsou tu připraveny speciální ceny. Malý lyžař, který není starší 6-ti let, má celodenní lyžování za symbolickou cenu 50 Kč. Starší děti do 12 let, pak mohou celý den jezdit za 200 Kč a od 13 do 18 let potom za 250 Kč.

Mnohá místa, která zvou k návštěvě

Podívat se můžete také na Ovčárnu, Praděd, Švýcárnu, Červenohorské sedlo – Vřesová studánka, kde je vám nabízena perfektně upravená trať. V blízkosti je pak také skiareál Přemyslov, který má nejdelší osvětlenou sjezdovku na Moravě a ta je celá uměle zasněžována, pokud počasí lyžování nepřeje.

Pokud neradi lyžujete anebo prostě lyžovat neumíte, tak se můžete vydat na výlety, kterých je v okolí velké množství. Pěšky se můžete podívat na Praděd a kochat se nádherným výhledem do okolí. Vydat se můžete také na Dlouhé Stráně, do papírny Velké Losiny, na Petrovy kameny nebo na Keprník. Okolí je krásné a výletů se zde dá podniknout opravdu mnoho, proto vyrazte i vy na Červenohorské sedlo načerpat nové síly a užít si zde zimních, ale i letních radovánek. Toto místo je velmi krásné a turisty dosti vyhledávané.