By: borshop

Harrachov je velmi známé místo, kam v zimě jezdí lyžaři. Nabízí perfektní zázemí pro milovníky jak zimní, tak i letní dovolené. Horské středisko je místem k odpočinku pro aktivní turisty i pro ty, když chtějí strávit příjemnou dovolenou.

Samozřejmě, že v těchto místech je skiareál, kam mohou vyrazit milovníci sjezdovek a i běžkaři si mohou zajezdit na pro ně upravených trasách. V okolí je možnost hned několika výletů, kam byste se mohli podívat. Zajímavé je například Hornické muzeum v Harrachově, které nabízí jedinečnou příležitost ohlédnout se za historií, jak se dobývala ruda v České republice.

S Harrachovem je hornictví spjaté již od roku 1760. Návštěvníci mohou vidět to, jak se pracovalo v dole, mají možnost si zde prohlédnout pracovní předměty a jiné materiály, které slouží k práci v dole. Prohlídka štoly o délce 450 metrů je pak také součástí expozice. Celá prohlídka štoly trvá asi hodinu a je nutné mít na hlavách bezpečnostní helmy.

Další zajímavostí, kterou můžete v Harrachově vidět, jsou Mumlavské vodopády. Nachází se poblíž rekreačního střediska Harrachov a to na řece Mumlava. Jde o místo, kde je na okraji Mumlavský důl, dole pod Ptačincem. Jde o nejbohatší vodopády, které se po celé šířce koryta, řítí do hloubky přibližně 10 metrů. Vodopády tvoří takzvaná Čertova oka.

Nedaleko tohoto místa se pak nachází Mumlavská bouda, což byla původně harrachovská hájovna. Dnes je zde výletní restaurace. K vodopádům se dostanete dobře pěšky, nebo na kole po asfaltové cestě. Pro motorová vozidla je zde zákaz vjezdu.

Navštívit můžete také nedaleký aquapark Špindlerův Mlýn. Najdete zde nejen bazén, ale také vodní atrakce. Užít si zde můžete příjemnou relaxaci. V dětském bazénu jsou tři tobogány a najdete zde i tobogán člunový. Relaxovat můžete v malé i velké vířivce a rozparádit se máte možnost na divoké řece, jsou zde pro vás whirpooly, masážní trysky a aqua bike.