Milovníci zimních sportů, jako je lyžování jistě už uvažují, na který vrcholek se letos se svou lyžařskou výbavou podívají. U nás je mnoho malých i velkých lyžařských středisek, kde si můžete užít sněhu a pořádně se vyřádit. A co takhle podívat se na Soláň?

skeeze / Pixabay

Co vás čeká a nemine

Soláň je největší lyžařské středisko ve Vsetínsku. Jedná se sjezdovky a vleky, které se mohou chlubit délkou čtyř kilometrů. A nejen, že si tady můžete velice dobře a aktivně zasportovat, ale také budete mít krásný výhled na okolí vrcholky, kterými jsou například známý Radhošť či Lysá hora.

Pro děti i babičky

Velkou výhodou je, že sedm sjezdovek, které lyžařské středisko Soláň nabízí, mají odlišné obtížnosti. Takže zde mohou vyjet začátečníci, ale také zaběhnutí lyžaři, a přitom si nebudou vzájemně překážet. Tyto sjezdovky jsou propojeny čtyřmi vleky, takže výšlap do kopce je velice pohodlný a vy se můžete o to více vyčerpat na lyžích. A v případě, že s sebou vezmete babičku s dědečkem, kteří se chtěli jen podívat, jak jejich malé vnouče lyžuje, tak také uděláte dobře, protože ti se mohou po zhlédnutí výkonu posadit do jednoho z bufetu a počkat na vás u horkého čaje. Avšak pokud máte aktivní prarodiče, tak je vezměte na černou sjezdovku s názvem Kamikadze, a rozhodně přijedou domů plní nových zážitků.

Dětičky, které se teprve učí

Pokud máte malé děti, které ještě pořádně na lyžích nestály, tak se nebojte s nimi vyrazit sem, protože lyžařské středisko Soláň nabízí školičku, která naučí vaše maličké ratolesti tento krásný zimní sport. Nejen, že se naučí pohybovat se na sjezdovce, ale zábavným způsobem se také naučí jezdit na vleku a vše, co k lyžování patří. A nemusíte se stydět ani, když se zde vydáte v dospělém věku a na lyžích jste ještě nestáli, protože zde je školička i pro dospělé, což rozhodně není ostuda, někdy se s tím začít musí.

Chceme tady zůstat

Pokud se vám zde bude natolik líbit, že své sportování budete chtít prodloužit, tak můžete využít služeb hotelu Soláň, který má čtyři hvězdičky, a tak není pochyb, že vám nabídne luxusní ubytování, ale také komfortní služby. Avšak pokud se chcete vžít do horského života, můžete také vyzkoušet přespání na horské chatě, která je přímo na kopci. V této chatě nemusíte být sami, často se zde pořádají různé soustředění anebo také lyžařské kurzy pro děti.

 

Lyžařské středisko Soláň je výborné pro milovníky zimních sportů, ale díky možnostem, které zde nabízí, si tu to své najde úplně každý a to dokonce i nelyžař.