Orlické hory a Kralický Sněžník

Kralický Sněžník
By: Jakub Solovský

Chcete si užít nádherné přírody a čerstvého vzduchu, kdy nebudete dýchat výpary z aut a z města, kde trávíte většinu svého času? Vsaďte na Orlické hory! Jen těžko byste hledali lepší místo, kde byste mohli strávit dovolenou plnou odpočinku. Ubytujte se zde a užijte si opravdové relaxace. Přijet můžete v jakémkoliv ročním období.

Komfortní služby jsou zaručeny

Většina hotelů nabízí relaxační programy, můžete se také ubytovat v hotelu s krytým bazénem, saunou a vířivkou. Na výběr toho je pro vás celá řada. Užít si zde můžete jak sportovních aktivit venkovních, tak i vnitřních. Orlické hory jsou ideálním místem pro turistiku, ale i pro lyžovaní a to jak sjezdové, tak i pro běžky.

V hotelích si můžete užít odpočinek i rehabilitaci. Zahrát si lze například tenis, volejbal, minigolf a i pro děti je v těchto místech spousty zábavy. V okolí je spousta cyklistických stezek a místo je to tedy samozřejmě ideální i pro pěší turistiku do chráněné krajinné oblasti Kralického Sněžníku.

Na pomezí historických hranic Čech, Moravy a Kladska se nachází masív Kralický Sněžník, ten byl spolu s nejvyšším vrcholem, který má 1424 metrů, v roce 1990 vyhlášen Národní přírodní rezervací.

Chystáte se na toto místo v zimě? Pak si můžete zalyžovat ve skiareálu Kralický Sněžník, což je útulné zimní středisko, které má 12 sjezdovek a celkovou délku 7,1 km lyžařských tratí. Na své si zde přijdou lyžaři všech výkonnostních kategorií. Tento skiareál vznikl spojením menších lyžařských areálů.

Skiareál Kralický Sněžník je vybaven moderním zasněžovacím systémem, který má sněhová děla. Pokud tedy nepřeje počasí, sníh se zde vytvoří alespoň uměle a lyžaři si budou moci užít nádherně zasněžený terén. Nechte se zlákat i vy nádherným pobytem v Jeseníkách. Určitě se vám zde bude líbit a užijete si toulky přírodou, nebo si perfektně zalyžujete. I pro běžkaře jsou zde upravené běžecké tratě, které si mohou vychutnat v zimním období.