KANADA, WHISTLER

Největší středisko na západní polokouli se rozkládá mezi obrovskými horami, které se tyčí do výšky a jsou vidět opravdu z dáli. Jedna nese název Whistler stejně jako celé středisko a druhá Blackcomb. Projet se zde můžete až na jedenáctikilometrové sjezdovce, což je opravdu neuvěřitelné. Vybírat můžete opravdu dlouho, protože je tu k dispozici pře dvě stě sjezdovek, které ročně uvítají na dva miliony lidí. Dozajista vás zde uchvátí i překrásné okolní lesy a krajina jako celek.

Jak už to bývá u těch nejlepších míst, ceny se opět šplhají vysoko. Opět je zde však možné sehnat ubytování za noc od dvou tisíc korun.

Ebowalker / Pixabay

ŠVÝCARSKO, ZERMATT

Abychom si snad nemysleli, že i u nás v Evropě nemáme skvělá střediska, podíváme se do nedalekého Švýcarska, které nám nabízí právě Zermatt v Alpách. Zde si zalyžujete pod vrcholem hory Matterhorn, kterou kdo by neznal, že? Lanovkou se tu dostanete do neuvěřitelné výšky 3900 metrů a opět se jedná o velmi drahou záležitost. Nejdelší sjezdovka dosahuje sedmnácti kilometrů a převýšení, které sjezdem zdoláte, nemusí být dělané pro každého, proto jezděte opatrně.

Jako v předchozích střediscích, i zde sežene ubytování v ceně od dvou tisíc s tím rozdílem, že je to oproti Americe tak zvaně za bukem.

Toto je opravdu zlomek těch nejlepších středisek a většina z nás dá přednost lyžování v Čechách, což je také opravdový zážitek a máme co nabídnout. V posledních letech však ceny vzrůstají ve všech areálech, a pokud chce člověk vyrazit za hranice, můžete se inspirovat právě zde.