Chystáte se na dovolenou a nechcete podcenit nic ze své přípravy? Pak je třeba se na dovolenou dobře připravit. V první řadě zajistěte hlídání pro své domácí mazlíčky, to je velmi důležité a bez toho byste na žádnou dovolenou nemohli odjet.

marcisim / Pixabay

Pokud jste hlídání sehnali, nebo pokud si berete své domácí mazlíčky sebou, pak je čas začít se na dovolenou připravovat. Co je ještě důležité a to především kvůli zlodějům, aby vám někdo pravidelně vybíral schránku a aby se u vás občas v noci svítilo.

Nesdělujte na Facebooku, že jste odjeli pryč, protože by to mohla být výzva pro zloděje. Na dovolenou si zabalte vše potřebné a to podle toho, kam se chystáte. Abyste na nic nezapomněli, připravte si seznam, kde budete mít napsané, co si sebou vzít.

Pokud vyrážíte do zahraničí, nechte se před dovolenou pojistit, protože bez pojištění vás v zahraničí nikdo neošetří, nebo si budete muset platit veškeré výdaje sami, což není vůbec levná záležitost. Vyměňte si obnos na cizí měnu a zkontrolujte platnost vašeho pasu.

Dovolená je místo, kam si jedete odpočinout a tak si zkuste užít takovou dovolenou, která bude bez mobilu a bez internetu. Záleží samozřejmě na vás, jestli do tohoto chcete jít, je to jen na vašem posouzení. Pokud vyrážíte někam na delší dobu, pak si vezměte nejen dostatečné množství financí, ale také pro jistotu kartu, ze které budete moci vybírat v případě nutnosti peníze.

Zajistěte hlavně doma vše potřebné po dobu, co tu nebudete, to znamená nejen hlídání domácích mazlíčků, ale také zalévání květin a kontroly, jestli je u vás doma vše v pořádku a zda se tam něco nestalo. Pokud cestujete daleko, do zemí méně civilizovaných, nebo s naprosto odlišnou kulturou, nechte se ještě přeočkovat.