Chystáte se na hory a hledáte tipy, kam se vydat? Tady jsou – lyžařské oblasti vhodné jak pro zkušené lyžaře, tak pro začátečníky.

Za sportem do Rakouska

Rakousko je země, která k nám má velmi blízko a pro mnoho Čechů je nejoblíbenějším místem vhodným k zimním radovánkám. Nachází se zde mnoho lyžařských středisek, která jsou pro spoustu lidí velmi atraktivní.

atmstudio / Pixabay

Rakouské Alpy jsou perfektním místem pro vášnivé lyžaře, ale nabízí také dlouhé trasy pro nadšené běžkaře. Všechny návštěvníky této krásné země jistě potěší blízké semknutí tratí s malými vesničkami, takže se při jízdě můžete kochat i malebnou horskou krajinou – údolími obklopenými kopci s lanovkami a sjezdovkami.

Rakousko je jako stvořené pro rodiny s dětmi – není daleko, dopravit se tam můžete pohodlně autem a některá místa jsou navíc pro děti jako dělaná, protože jsou vybavená širokými mírnými sjezdovkami a sedačkovými lanovkami, které ocení i každý začátečník.

Lyžování v Itálii

Itálie je vhodná jak pro zkušené lyžaře, tak i pro začátečníky. Nabízí nesčetné množství nejrůznějších terénů a je vybavená také pro kvalitní odpočinek. Využít můžete mnoha relaxačních center, ve kterých si odpočinete po náročném dni na sjezdovce. Do této destinace vás může samozřejmě nalákat i ochutnávka místní kuchyně.

V Itálii se snoubí sportovní vyžití, odpočinek i dobré jídlo – zábava, kterou ocení každá rodina. Vyrazte do Alp a užijte si zimních radovánek například ve Val di Sole, destinaci, která je velmi oblíbená. Tato oblast je sice jednou z nejrušnějších, ale to vypovídá jedině o tom, jak je tato oblast skvělá a příznivá pro všechny lyžaře.

Pokud rádi lyžujete ve velkém stylu, navštivte největší areál v Itálii – Dolomiti Superski.

Okouzlující Francie

Věčně slunné francouzské Alpy jsou příjemným místem pro lyžování i odpočinek. Francie nabízí nejenom luxusní lyžařská střediska, ale také mnoho relaxačních služeb. Tato země láká svými krásami hlavně v létě, ale v zimě tomu není jinak. Nádherné malebné okolí vábí svou krásou, kterou můžete pozorovat z vrcholků kopců i hor.

Dovolená v zemi vína a sýrů je vhodná jak pro celou rodinu, tak i pro zamilované páry, které si po dni na sjezdovce chtějí užít krásný romantický večer v hotelu s vířivkou a šampaňským.

Lyžařská střediska jsou od českých hranic poněkud dál, než je tomu například u Rakouska, ale pokud se do této země vydáte, nebudete litovat. Francouzská kultura se zde snoubí s prosluněnou přírodou a vám se tak naskytne jedinečný pohled na tuto krásu. Navštivte areál La Plagne, který se skládá z 10 středisek, nebo se vydejte do živého, ale útulného Avoriazu.

Zimní dovolenou si můžete užít i v oblíbených českých střediskách, jako je Špindlerův mlýn, Pec pod Sněžkou, Harrachov nebo třeba Dolní Morava. Česko je velmi krásná země a za zimními radovánkami někdy není potřeba jezdit příliš daleko.