Francie je země mnoha tváří, která se pyšní hned několika superlativy. Jezdí zde největší a nejrychlejší dvoupatrová lanovka na světě zvaná Vanoise Express. Dále na francouzsko-italském pomezí se vypíná hora Mont Blanc, což je nejvyšší hora Alp, Evropy a Evropské unie, a tím rozhodně nekončíme. Země sýrů je ještě proslulá svým největším vzájemně propojeným lyžařským areálem na světě nesoucím název Les 3 Vallées.

Val Thorens je nejvýše položené evropské středisko

Jakmile zadáte do vyhledávače „lyžování Francie“, zobrazí se vám hned několik populárních lyžařských středisek, přičemž jedním z nich je Val Thorens. Už v podnadpisu jsme naťukli, že se jedná o nejvýše položený areál na evropském kontinentu, tudíž nabízí optimální podmínky pro lyžování od prosince do května. Sjezdovky různých obtížností přivítají začátečníky i pokročilé, lyžaře i snowboardisty.

Les Menuires pro nadšené lyžaře

Dostatek sněhové pokrývky po celou lyžařskou sezónu slibuje oblast Les Menuires, která je protkaná více než 160 kilometry sjezdovek. O přepravu se stará osmimístná kabinová lanovka. Pro návštěvníky, již nikdy nestáli na lyžích, jsou připraveny nenáročné svahy. Snowboardisté si zase užijí spoustu zábavy a adrenalinu ve zdejším snowparku Les Boyes. Lyžování ve Francii si vychutnají začátečníci i profesionálové.

Tignes je ráj zimních radovánek

S celkem 150 kilometry sjezdovek na vás čeká středisko Tignes, které je rozděleno na pět menších částí. Chloubou areálu je ledovec Grande Motte, na němž mohou návštěvníci lyžovat v podstatě po celý rok. Jednou ze zajímavých atrakcí je tunelová lanovka. A nechybí ani kvalitní zázemí pro snowboardisty.

Les 2 Alpes s ledovcem Mont de Lans

Byl by hřích, kdybychom se nezmínili o středisku Les 2 Alpes, které se rozprostírá v nadmořské výšce 3 568 metrů nad mořem. V areálu bylo vybudováno 225 kilometrů sjezdovek různých obtížností. Dokonce v této oblasti myslí na běžkaře, pro které je připraveno celkem 25 kilometrů tratí.