Blíží se prázdniny a vy uvažujete, kam vyvezete svou rodinu o volných chvílích? Nejste fanoušci polehávání u moře a chcete si odpočinout od městského shonu. Ale kam na dovolenou, když jedete nejen s celou rodinou, ale máte k tomu i kočárek pro svou nejmenší ratolest. Že procházkování po horách nepřipadá s kočárkem v úvahu?  Není to bezpečné díky nezpevněným stezkám a místo odpočinku byste akorát byli nervózní, kdy se vám kočárek převrhne? Teď už nemusíte mít strach, máme pro vás pár tipů, kde můžete vyjet s jakýmkoliv venkovním příbytkem vašich dětí.

alley-1582731_960_720Zdroj: https://cdn.pixabay.com/photo/2016/08/10/08/37/alley-1582731_960_720.jpg

Vzhůru na Dlouhé stráně!

Moravská část naší republiky obsahuje skvosty ve všech možných směrech. Kopce nejsou výjimkou. Pohoří Jeseníky nabízí mnoho turistického vyžití. Hlavní atrakcí je samozřejmě nejvyšší vrchol těchto hor –  Praděd. Na ten můžete vyrazit autem, které můžete odstavit u Ovčárny, odkud vás čeká příjemná procházka až na vrcholek Jeseníků. Z tohoto místa se vám naskytnou nádherná panoramata. Další dominantou Jeseníků je přečerpávající nádrž Dlouhé stráně, která se ne nadarmo řadí mezi Sedm divů České republiky. K třetí největší přečerpávací vodní elektrárně na světě se můžete dostat z Koutů nad Desnou, ze které vás vyveze lanovka, která vyveze i váš kočárek. Poté se můžete projít okolo nádrže a kochat se touto raritou.

7663536780_71019f0e25_bZdroj: https://c1.staticflickr.com/9/8155/7663536780_71019f0e25_b.jpg

Procházkování Jizerskými horami

Kdybychom chtěli postavit žebříček nejlepších oblastí, které nabízí kvalitní stezky pro rodiče s dětmi a kočárky, Jizerky se budou nacházet na špičce. Pokud oceníte trasu okolo deseti kilometrů, můžete vyrazit s rodinou na procházku z Nové Louky do Bedřichova. I zde můžete obdivovat krásy vod a to díky rozlehlé Josefovské přehradě, benjamínka jizerských vodních děl. Pro ty, co chtějí sledovat krásnou krajinu z výšky, se zde nachází rozhledna Královka, která umožní svým návštěvníkům dohlédnout až na Český Ráj či do Jablonce nad Nisou. Chcete při výletě navštívit i nějakou sportovní akci? Sledujte data zápasů a sportovní sázení na stránkách bet365.

33260634030_5876b8ae6b_bZdroj: https://c2.staticflickr.com/4/3735/33260634030_5876b8ae6b_b.jpg

Zdroj:

Toulky Krkonošemi

Krkonoše nabízejí celou škálu vyžití pro turistické rodiny. Začít můžete ve Špindlerově Mlýně, což je významné lyžařské středisko. Své kouzlo má však i v době, kdy jsme bez sněhu. Je to křižovatka turistických tras. Můžete odsud například dojít až k Boudě u Bílého Labe. Procházet se budete okolo lanovky Medvědín a krásným údolím. Zde se navíc můžete posilnit na zpáteční cestu. Další trasa začíná v Harrachově, odkud se můžete dostat podél říčky Mumlavy až na rozcestí Krakonošovy Snídaně. Celá vyasfaltovaná cesta má sedm kilometrů a při své cestě můžete obdivovat i dvanáctimetrový vodopád.

Šumava nikdy nezklame

Že zde zařadíme i trasy vedoucí naší krásnou Šumavou snad nikoho nepřekvapí. Inspiraci jsme našli v českém oscarovém snímku Kolja. Budete zde trávit chvíle u řeky, kolem které se procházel i Zdeněk Svěrák v jednom z nejúspěšnějších českých filmů. Řeka Vydra a její okolní údolí pro vás skrývají zajímavou naučnou stezku. Můžete zde navštívit Čeňkovu pilu, což je osada, kde byla postavena pila pro zpracování dřeva z okolních šumavských lesů. Jako další lákadlo nabízí Šumava cestu kolem Schwarzenbergského kanálu. Trasa okolo Trojmezenské hornatiny je to pravé pro výjezd s kočárkem!

800px-AnfangschwarzenbergZdroj: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Anfangschwarzenberg.jpg/800px-Anfangschwarzenberg.jpg