Milujete sportovní aktivity na sněhu? Vydejte se za parádním dobrodružstvím do Slovinska! Ukořistíte dech beroucí výhledy na Julské Alpy, ochutnáte místní slané i sladké speciality, užijete si wellness radovánky a lyžování na skvěle upravených sjezdovkách. Určitě vás nepřekvapí ohromná lyžařská střediska s nespočtem kilometrů sjezdovek, ale mile potěší příjemné ubytování přímo u sjezdovky za super ceny.

Proč lyžování ve Slovinsku?

Zimní dovolená v tomto půvabném evropském státě uhrane hned z několika hledisek. Lyžování Slovinsko: https://www.gradtur.si/cz/lyzovani/slovinsko/ se odehrává ve větších resortech, jako jsou Krvavec, Vogel, Kranjska Gora, ale také v menších rodinných areálech. Slovinsko je dosažitelné z Ostravy po zdolání 370 km, proto je oblíbené pro prodloužené víkendy. Valná většina hotelů a penzionů, jež se nacházejí poblíž divukrásných jezer Bled či Bohinj, jsou v bezprostřední vzdálenosti sjezdovky. Ubytování v Julských Alpách je spojeno také s wellness radostmi a prohlídkou nádherné přírody. Pokud byste rádi prožili příjemnou zimní dovolenou, vsaďte na lyžování ve Slovinsku. Čekají vás super ceny skipasů, parádně upravené sjezdovky a dostupná komunikace v příbuzném jazyce. Lyžování je v této zemi věhlasné díky soutěži organizace FIS v Kransjke Goře, v Pohoří Pohorje a Rogle. O dlouholeté tradici lyžování na náhorní plošině Bloke se zmiňuje i historik Valvasor.

Kam se vydat?

Dejte přednost odpočinku v Kranjske Goře ležící na severní straně Triglavského národního parku. Jen kousek od něj najdete známou Planicu s gigantickým obřím můstkem pro lety na lyžích. Kranjska Gora nabízí lyžování asi na 35 kilometrech sjezdovek, kde nechybí lanovky i vleky. Středisko Krvavec se pyšní 30 kilometry sjezdovek i kabinovou lanovkou. V nadmořské výšce až 2000 metrů probíhá nezapomenutelná lyžovačka až 150 dnů v roce!