Oblast Familienbergu, která se nachází mezi Salcburkem a Korutany je známý pro své Falkensteinské hotely, které již 5 let vedou v testech Skiguide Austria. Nachází se v nadmořské výšce, kde je neustálá sněhová peřina. Dva hotely – Club Funimation a Cristallo již po mnoho let prochází soutěží lyžařské příručky Akiguide Austria jako vítězové, splňují požadavky i těch nejnáročnějších návštěvníků a pro svoji prestiž dělají stále víc a víc, aby se na špici udržely.

Alexandra_Koch / Pixabay

Rodiny mají zelenou

Ať už si vyberete kterýkoli z hotelů, oba se skvěle hodí pro rodinnou dovolenou. Každý z nich se ale specializuje na něco jiné. Cristallo vám nabídne plnou penzi, abyste se nemuseli o nic starat, a připraví vám klidnou rodinnou dovolenou. Zařízení Top-Wellness vás nabije energií. Nachází se na ploše 2 000 m2, pro děti je zde hotelové zařízení Falky-Kinder SPA.

Podíváme-li se na hotel Club Funimation, vyniká výbornou kuchyní All Inclusive light, je nevýše položeným rodinným klubem v Alpách. Pro děti je zde připravena spousta aktivit, a to jak venku, tak uvnitř. Ze svahu můžete rovnou do Acquapura Spa o velikosti 2 000 m2, děti se vyřádí ve Falky-Acqua-World.

Vybavení vám zapůjčí

Lyže ani lyžáky a další vybavení nemusíte vozit z Čech, nebo si jej kupovat. Vše vám půjčí v obou hotelech, je tady nejen půjčovna lyží, ale i lyžařská škola. Hned u vchodu můžete sepnout vázání lyží a užít si sjezdovky dlouhé 70 km. Co se týče počasí, díky nadmořské výšce 1 640 – 2 200 m.n.m. je tady celoročně sníh a dostatek slunce. Pro lyžařské vyžití je to místo, jako stvořené.

Neváhejte a vychutnejte si krásnou dovolenou po čas jarních prázdnin, které některé kraje naší země ještě čekají. Salzburk není tak daleko, cestu zvládnete poměrně rychle a za pár hodin se můžete radovat z krásně upravených sjezdovek, které vás uchvátí nejen svojí délkou, ale také krásným a čistým okolím.