asssJestliže chodíte do hor, ať už je to kvůli procházkám, sběru hub, objevování krás a novinek v okolí nebo pozorování přírody, určitě byste měli mít spolehlivý dalekohled. Díky němu můžete vidět i v dálce to, co byste bez něj nespatřili, budete moct nerušeně pozorovat vzdálené rodinky jelenů a laní, divoká prasata, dovádějící zajíce nebo třeba bažanty a koroptve. Dalekohled vás přitom nemusí vůbec obtěžovat, pokud se bojíte jeho hmotnosti. Na trhu jsou mnohé typy, z nichž si vybere profesionál i laik, který se do lesa vydává sporadicky.

Pro myslivce je dalekohled nutností

Co by byl myslivec za myslivce, kdyby neměl svůj vlastní dalekohled? Dalekohledy pro myslivce lze zakoupit jak v kamenných prodejnách, tak v e-shopech. Nemusíte se bát, že byste si v e-shopu vybrali špatně. Najdete zde spoustu rad, jak dalekohled vybrat, aby byl plně dle vašich představ, nebo se můžete obrátit přímo na prodejce, který vám rád poradí. Ve zkratce lze ale říct, že je pro myslivecké dalekohledy základním parametrem velká světelnost a voděodolnost, plnění dusíkem proti zamlžování. Největší světelnost mají dalekohledy 8 x 56 a dalekohledy 7 x 50. Mezi nejoblíbenější a také doporučované dalekohledy patří ty pro osoby starší 50 let. Mají rozměry 10 x 56, respektive dalekohledy 10 x 50.

K top produktům v této oblasti patří např. dalekohled Fomei Leader 8 x 56 GMC, DCF konstrukce. Je ideální pro náročné uživatele profesionály. Povrchová úprava čočky zaručuje vysokou ostrost a světelnost optiky v kategorii High resolution. Světelnost optiky dovoluje pozorování i v náročných podmínkách včetně nočního pozorování. Dioptrické nastavení je integrováno do centrálního ostření. Tento dalekohled ostří již od 3 m. Kryty dalekohledu mají praktické úchyty, díky kterým je neztratíte. Dalekohled plní suchý dusík pro voděodolnost a prachuodolnost. Tělo z polykarbonátu je pevné, dalekohled je masivně pogumován, což brání jeho poškrábání. Při koupi získáte i pouzdro a popruh. Zajímá vás jeho váha? Váží 1,06 kg. Koupíte jej za cca 6 200 Kč, doprava je zdarma.

Dalekohledy na výlety

Pokud nechodíte na lov, přijdou vám vhod dalekohledy pro turisty. Jejich hlavní rozdíl od mysliveckých je ve velikosti a světelnosti. K typickým turistickým dalekohledům patří modely 8 x 42 a 10 x 42 nebo jiné menší a větší druhy v závislosti na očekávání a požadavcích majitele.

Chcete-li koupit kvalitní a pro vás ideální dalekohled, podívejte se na stránky idalekohledy.cz. Je tady obsáhlá nabídka všech druhů dalekohledů a budete-li tápat, rádi vám s výběrem pomohou. Uvidíte, že najdete přímo to, co očekáváte.