měkké? Kde se ukrývá stavebnice a kde rodiče přibalili nutné nezbytnosti typu ponožky? To už jistě dávno neplatí.

Zvláště pokud milujete zimní sporty a třeba se zrovna teď poohlížíte po nové výbavě. Anebo chcete udělat radost někomu, kdo sní o tom stát se další Ester Ledeckou či sjíždí na lyžích horské sjezdovky?

V každém případě stojí za to vyhledat kvalitní lyžařskou bundu nebo kalhoty na snowboard.

Vlastnosti dobré lyžařské bundy

Kvalitní lyžařská bunda tvoří základ zimního vybavení snad všech milovníků zimních sportů. Měla by poskytovat volnost pro plný rozsah pohybu i ochranu proti sněhu, větru a mírnému dešti, což zaručí membrána s dostatečně vysokým vodním sloupcem.

Dámská lyžárská bunda – 4F

Minimální tepelné ztráty zaručují také prodloužené manžety rukávů, hřejivá polyesterová výplň a integrovaný sněžný pás zabraňující průniku chladu i sněhu při případném pádu. A ani když se pořádně zapotíte, neměla by vlhkost zůstávat uvnitř – o to se postará ventilační systém v podpaží.

Detaily, které potěší i poslouží

Dobrá lyžařská bunda bývá také opatřena praktickými a funkčními prvky, jako je systém kapes na osobní věci, na skipass i na zahřátí rukou. Důležitým detailem je také izolace švů a zipů, protože tudy může unikat tolik potřebné teplo. Aktuální kolekci lyžařských bund pro dámy a pány si můžete prohlédnout v nabídce 4F.

Kalhoty, které jen tak nepromoknou

Hledáte správné snowboardové kalhoty? Takové kalhoty by měly poskytovat prostor pro pohyb a chránit před mrazem i před následky občasných pádů. Dobré kalhoty na snowboard mívají vysokou hodnotu vodního sloupce, nemusíte se tedy bát, že po několika žuchnutí do sněhu nebo menší spršce promoknete.

Pánska lyžárská bunda – 4F

Impregnace povrchu, těsněné švy a silikonový film umístěný na vnitřní nohavici zmíněnou voděodolnost ještě podtrhnou. Prohlédněte si nové kalhoty na snowboard 4F pro nadcházející sezónu.

Na co se zaměřit při výběru?

Nekupujte snowboardové kalhoty příliš těsné ani příliš krátké. Pokud v nich uděláte dřep, měl by jejich spodní okraj zůstat pod úrovní vršku snowboardové boty. Co se týká pohodlnosti v pase, tam lze velikost doupravit nastavitelnou částí.

Samozřejmostí jsou také ventilační zóny, které zaručí, že se vám vrstva prádla pod kalhotami nebude utápět při intenzivním pohybu v potu a samozřejmostí je také profilovaná zóna kolen. Tak už stačí jen vyčkat na Ježíška – a hurá na svah!

Vyberte jsi vánoční dárky v obchodě se sportovním oblečením 4F.