Klínovec

Klínovec

Klínovec je nejvyšší hora Krušných hor. Tyčí se do výšky 1244 metrů nad mořem. Krušné hory se nacházejí na západě Čech, které jsou vzdálené asi 120 kilometrů od Prahy. V blízkosti leží nejedno krásné lázeňské město. Charakteristickým znakem Klínovce je 80 metrů vysoká radiotelekomunikační věž a 24 metrů vysoká horská rozhledna, ve které se nachází také hotel. Přímo lyžařský areál se nachází u obce Loučná.

Už v roce 1817 stála na vrcholu Klínovce malá dřevěná pyramida. Ta byla nahrazena otevřeným glorietem. 1965, rok, kdy byla otevřena lanovka. Areál se datuje do 19. století. Už tehdy byl Klínovec využíván k zimním sportům. Díky dvé poloze sloužil nejen Čechům, ale také Německému obyvatelstvu. Původně bylo vybudováno na místě hodně skokanských můstků, ale později byl Klínovec upraven také ke sjezdovému lyžování. Kouzelné jsou části sjezdových tratí, které vedou lesem. Mnohdy jsou zde vytvarované hrbolky, které jsou především pro dětské radovánky jako stvořené.

Klínovec, jako oblast, je známá především díky zimním sportům. Jsou zde dvě části. Klínovec – Sever a TJ Klínovec. Areál je velmi rozlehlý a dohromady nabízí 11 lanovek. K dispozici je zde 6 modrých tratí, které jsou jako stvořené pro začátečníky. Dále 4 červené a jedna černá pro ty odvážnější. Oblast Klínovec nenabízí jen výborné podmínky pro lyžování, ale také kvalitní služby. Pro lyžaře jsou zde k dispozici 3 lyžařské školy, 3 skiservisy nebo 2 půjčovny lyžařského vybavení. Na Klínovci mohou turisté také vyzkoušet snowtubing, který je v tomto místě na mezinárodní úrovni kvality.

Pokud máte rádi projížďky za slunečního světla a krásné bílé krajiny, vydejte se na běžky. Rozkládá se zde něco přes 35 km běžeckých upravovaných tratí.

Klínovec je místem netradičních a adrenalinových sportů. Jedním ze sportů je tandemový paragliding, bobová dráha nebo lanové centrum.

Navštěvovanou oblastí jsou Karlovy Vary. Lázeňské město s dlouhou historií a krásnou atmosférou. V místě lázní a odpočinku se koná Mezinárodní filmový festival, který je lákadlem pro lidi z celého světa.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno