Pustevny jsou nejen lyžařská oblast, ale také lákavé místo na letní procházky. V této oblasti je krásná příroda a spousta stezek, kde se můžete podívat. Můžete zde pobýt i několik dní a stále budete mít co objevovat. Co takhle Pustevny na kole?

Vezměte si kolo a šup na Pustevny

By: Vašek Vinklát

Na Pustevny se lze dopravit mnoha způsoby. A jedna z možných tras je vzít si kolo a navštívit i zajímavá místa v okolí. Pokud si zvolíte trasu přes Veřovické vrchy, najedete necelých sedmdesát kilometrů a na konci dne si můžete říct, že jste výborní, protože tuto trasu nezvládne každý amatérský cyklista.

Kudy trasa vede?

Tato trasa začíná až na cyklostezce v Bečvě, odkud se dáte směr na Zašovou a pokračujte, bohužel většina této cesty vede přes lesní cestičky, proto je lepší zvolit horská kola. Projedete několik dobře značených cest a odboček, až se napojíte na naučnou stezku Novojičínska. Když se dostanete až do Padolí nezbývá už mnoho možností než se dát do kopce, který míří na Velký Javorník. A z Velkého Javorníku sjedete na opačnou stranu hory, dostanete se do Frenštátu pod Radhoštěm, a odkud vás to krásně navede až na Pustevny. Ti, kteří už toho budou mít plné zuby a kolo by nejraději hned někomu prodali, mohou zvolit lanovku, která umožňuje i převoz cyklistický kol.

Co krásného mě čeká?

By: Charles Hutchins

Velký Javorník

Kromě nádherných výhledů do krajiny je první zastávka Velký Javorník. Na této hoře si budete moci odpočinout a také se občerstvit v malé horské chatce, a pokud si budete chtít užít pohled do okolí, můžete vystoupat na novou rozhlednu, která se chlubí dvaceti šesti metry výšky.

Frenštát pod Radhoštěm

Ve Frenštátě se také můžete občerstvit v jedné z mnoha kvalitních restaurací anebo se můžete osvěžit ve zdejším koupališti. Toto městečko je také známo díky skokanským můstkům a proslulému olympijskému vítězi Jiřího Rašky, který má na radnici také svou pamětní desku.

Pustevny

Pustevny je krásné středisko. V tomto areálu najdete originální budovy od Dušana Jurkoviče. Avšak bohužel jedna z těchto velice zajímavých budov byla poškozená požárem a je velice těžké nahradit jí novou budovou. Kromě toho se zde můžete projít do ke zvonici, soše Radegasta či ke kapličce Cyrila a Metoděje, která se nachází na bájné hoře Radhošť.

Pustevny jsou opravdu krásným střediskem, které pro návštěvníky nabízejí mnoho možností, a každý Čech by se sem měl podívat aspoň jednou za život.