By: Nathan O’Nions

Žijeme v době, kdy internet vládne světem a lidé jsou zvyklí na kdejaké vymoženosti, které samozřejmě aktivně využívají a bez kterých si život již nedokážou představit. Co takhle zkusit si, jaké by to mohlo být tehdy, pokud se budeme chtít vrátit do doby, než jsme si mohli žít tak, jak si žijeme teď?

Udělejte si kurz přežití v přírodě, protože jde o něco, co je skutečně zajímavé a lákavé a co vás naučí, žít i v extrémních podmínkách. Zažijte adrenalin a vzrušení.

Kurz trvá 2 – 3 dny. Uskutečníte jej jak s průvodcem, tak i s instruktorem. Budete mít teoretickou výuku a také vám bude zapůjčeno technické vybavení.

Trasa se naplánuje až tehdy, kdy se seznámíte s průvodci a programem a vyberete si výbavu. Dva až tři dny se budete pohybovat v divočině a zde získáte ucelenou představu o tom, jak a co jíst, jak najít vodu, jakým způsobem si rozdělat oheň. Naučíte se najít místo k přenocování, budete vědět, jak poskytnout první pomoc. Dostane se vám celá řada ucelených informací o tom, jak přežít v přírodě.

Tento kurz je vhodný především pro ty, kdož jsou schopni jít do všeho. Určitě byste neměli podstupovat jej pokud máte závažnější zdravotní problémy, nebo pokud si nedokážete odříci domácí pohodlí a situace, kdy si sáhnete na dno, byste jen tak nezvládli. Měli byste být skutečně otrlí a zvládat i extrémní situace.

Co vás čeká, pokud se rozhodnete kurz absolvovat? Dostanete podrobné vybavení, naučíte se strategii přežití, naučíte se rozdělat, připravit a udržet oheň, vytvořit si přístřešek pro přenocování, získat a filtrovat vody, zkoušet její čistotu, naučíte se dávat první pomoc, využívat přírodní léčiva, budete zvládat překonání překážek, zvládnete si vyrobit zbraně a luky, kopí, získávat potraviny, což se vám v dnešní době bude určitě hodit, budete také umět jídlo v přírodě připravit.

Kurz je vhodný jak pro muže, tak i pro ženy a na konci obdrží každý certifikát.