Špindlerův Mlýn

spindleruv-mlyn-svaty-petr„Špindl“, aneb Špindlerův Mlýn je jedno z nejznámějších a největších zimních středisek v naší republice. Místo, kde se natáčel i slavný film Snowboarďáci. Místo, kde to žije nejen přes den, ale i v noci. Pro někoho středisko příliš přeplněné a komerční, jiný si jej nemůže vynachválit kvalitou služeb. Posuďte sami.

Podíváme-li se do historie, první písemnou zmínku o Špindlerově Mlýně nalezneme v roce 1676. Město, které leží na soutoku Labe a Dolského potoka se nachází v nadmořské výšce v rozmezí 715 až 1310 metrů nad mořem (bývá uváděno i jinak). Pokud bychom se zajímali o stálý počet obyvatel, zastavili bychom se na čísle 1300. Ovšem v hlavní sezóně se počet lidí pohybuje kolem 15 000.

Najít vhodné ubytování není těžké, protože tato lokalita je turisticky velmi oblíbená a ubytovací kapacity prakticky neomezené. Návštěvníci jistě ocení  ubytování Špindlerův Mlýn s krásným výhledem na hory. Pojďme si ale o Špindlerově Mlýně říci nějaké zajímavosti.

Město se skládá ze čtyř částí. Je to Přední Labská, Labská, Bedřichov a Svatý Petr. Rozloha města je 77 kilometrů čtverečných. Nejvyšší vrchol je zde Luční hora. Ta je druhým nejvyšším vrcholem naší republiky se svojí výškou 1555 metrů nad mořem.

spindleruv-mlyn-ubytovaniŠpindlerův Mlýn samozřejmě dostal název podle mlýna. Byl to mlýn, který patřil rodině Spindlerů. Byl postaven na řece Labi. Původní charakter obce byl jiný. Dřevorubecká a hornická obec. V devatenáctém století se však začal rozvíjet turistický ruch. Vznikaly tak hotely a restaurace. Dominantou města se stal v roce 1911 bílý železobetonový obloukový most.

„Perla Krkonoš“. Tak je také často Špindlerův Mlýn nazýván. V současné době se jedná o jedno z nedůležitějších a nejvýznamnějších zimních středisek v celé České republice. Je to především díky jeho velmi výhodné poloze. Město se nachází mezi vrcholky nejvyšších hor. Proto zde najdeme optimální sněhové podmínky. Když už by náhodou ten přírodní sníh nebyl, mrazy jsou zde určitě a sjezdovky jsou uměle zasněžovány.

Lyžuje se zde až 5 měsíců v roce. Část od začátku prosince do konce dubna. Své si zde najdou jak lyžaři na sjezdovkách, tak ale i běžkaři nebo příznivci zimní turistiky. V zimní sezóně navštíví Špindlerův Mlýn na 750 tisíc návštěvníků. Konají se zde také významné světové sportovní akce. A vyžití si zde najdete i v létě.
spindleruv-mlyn-hotel-clarion

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno