Fjordy a vodopády – Trysil

Fjordy a vodopády - Trysil
Fjordy a vodopády – TrysilSkistar Trysil / Foter

Láká vás vůně severských zemí? Toužíte zažít dovolenou v zemi fjordů a vodopádů? Pokud ano, navštivte lyžařské středisko Trysil. Lyžařský resort Trysil je velice známý a uznávaný. Má velice dobré hodnocení a je jedno z nejlepších v Norsku.

Na rozdíl od svých konkurenčních středisek má Trysil dlouholetou tradici. Bylo založeno již v roce 1861. Od té doby si drží nejvyšší pozice v žebříčku norských zimních středisek. Trysil se nachází v nadmořské výšce 1 100 metrů. Prstem bychom ho našli v jižní části země u stejnojmenné obce Trysil. Ski resort Trysil nenabízí pouze skvělé lyžování a kouzelné prostředí.

Lyžařské středisko Trysil nabízí turistům pohodlné a klidné lyžování. Své znalosti a dovednosti tak mohou vyzkoušet a zdokonalit na 71 kilometrech sjezdových tratí. Převýšení střediska je 625 metrů. Pokud se chcete naučit zimnímu sportu, využijte určitě 21 sjezdových tratí nejlehčí obtížnosti, tedy barvy zelené. Pokud využijete všechny tyto tratě, sjedete celkem 16 kilometrů. Dále si mohou turisté užít sněhu na 21 modrých tratích, které dohromady měří 17 kilometrů.

norský Trysil
norský TrysilSkistar Trysil / Foter

Pro náročnější lyžaře a snowboardisty je v areálu k dispozici 14 sjezdových tratí červené barvy, tedy střední obtížnosti. Dohromady tyto tratě měří 20 kilometrů. Ski rezort Trysil se ale také může pyšnit černými sjezdovkami. Strmé svahy, které napumpují sportovcům adrenalin do žil, měří dohromady 18 kilometrů. V Trysilu je jich totiž 10. Chvilku odpočinku a relaxu turisté zažijí na 32 vlecích a lanovkách. Trysil disponuje spíše vleky.Na samý vrchol střediska vás tak vyveze 6 sedačkových lanovek a 25 vleků.

Pokud se rozhodnete pro lyžařské středisko Trysil, můžete se ubytovat v některém ze zdejších hotelů. Turistům je k dispozici spousta kvalitního zázemí. Na dobré místní jídlo si mohou dojít to nějaké z restaurací. Pokud budete potřebovat lyžařské vybavení, můžete si jej obstarat v půjčovně lyžařského vybavení. Pro ty nejmenší nechybí také lyžařská škola a dětské jesle. Norský Trysil také nabízí návštěvníkům nespočetně zábavy. Svůj volný čas tak mohou využít na sáňkařské dráze, při jízdě na saních tažených koňmi nebo na jízdě na sněžném skútru.

Norská oblast je ale také skvělá v letních měsících. Turisté zažijí krásné chvíle v kouzelné přírodě, která je v Norsku opravdu typická. Skvělé fotografie se dají pořídit u divokých vodopádů či skvostných fjordů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno