By: U.S. Army

Za chvíli dětem začnou dvou měsíční prázdniny, avšak rodiče budou muset stále chodit do práce, tak co mají s dětmi dělat? Někteří jedou na prázdniny za babičkou a dědou, ale ani babi s dědou nemají na malého rošťáčka energii na tak dlouho, a proto mnozí rodiče volí tábor.

Není tábor jako tábor

Avšak pravdou je, že najít ten správný tábor není jednoduché. Všechny tábory nabízejí jistý zajímavý program, dobrou stravu a bezpečí, pobyt v lese, ale jste si opravdu jisti, že to tak na táboře bude? Pravdou je, že papír snese všechno a lidé mohou na internet napsat cokoliv, ale ne vždy to je pravda. Nejednou se stalo, že děti přišly domů s nemilými zážitky, protože týden nebo čtrnáct dní strávily v hrozných podmínkách.

Jak poznám, že je tábor vhodný?

Nejlepší je zkušenost. To znamená, že pokud jste našli tábor, který by se vám zamlouvat, tak zkuste se nejprve zeptat svých kamarádek, jestli tam někdy měli děti a jestli je to ten správný tábor. Protože kamarádka by vám nikdy nelhala a vy byste měli jistotu, že své dítě posíláte na pěkný týden. Avšak pokud nikdo z vašich známých zde své dítě nikdy neměl, tak se podívejte na internetové diskuze, zda zde nenajdete nějaké recenze, které by vás mohly odradit anebo naopak potvrdit vám, že jste vybrala ten správný tábor.

Web české tábory

Web české tábory se snaží vám pomoct vybrat správný pro vaše dítě. A to tak, že se snaží prověřovat veškeré tábory. Jednak tím, že píše majitelům táborů, z čehož se také mnohé dozví, protože pokud si majitel neudělá čas na komunikaci s rodiči od potenciálního účastníka táboru anebo je ledabyle odbude, tak to rozhodně řekne něco o jeho spolehlivosti. Navíc se také snaží podat vám seznam prověřených táborů, což jsou ty, na které můžete své dítě bez starosti poslat.

Špatné vzpomínky nemusí znamenat hrozný tábor

Pravdou je, že občas se najdou výjimky, kdy děti domu přijedou se špatnými vzpomínkami a zkušenostmi, i když šlo o správný tábor. V takovém případě je část viny i na rodičích, protože rodiče by měli dítěti vybírat takový tábor, který by je opravdu bavil. Například, pokud doma mají rodiče kluka, který celý den hraje počítačové hry a sport ho absolutně nezajímá, tak je hloupost, abyste jej posílali na sportovní tábor. A takovéto chyby dělají rodiče bohužel často, protože buďto chtějí své dítě trochu rozhýbat anebo si chtějí dokázat, že jejich dítě je lepší, než si myslí. Pravdou je, že to k ničemu nevede. Maximálně k tomu, že dítě na další tábor už nikdy nechce jet, protože si nemilé zkušenosti přinesl z tohoto.

Na výběru táboru musíte popřemýšlet, jednak abyste dítěti vybrali kvalitní tábor, kde si ten týden užije a jednak, aby to byl opravdu tábor, který by se líbil i vašemu dítěti a nejen vám.