Lyžařský areál Avoriaz

Avoriaz
Avoriazpeppers / Foter

Lyžařská vesnice a zároveň i lyžařský areál je rájem zimních sportů. Vesnička byla vybudovaná přímo k těmto účelům, proto v Avoriaz najdete spoustu netypických věcí. Je zajímavé, že autům je vstup zakázán (kromě aut, které vlastní ubytovaní hosté). Silnice by se totiž daly přirovnat ke sjezdovým tratím. Úžasné místo ležící v nadmořské výšce 1800 metrů uchvátí určitě každého. Kouzelná, útulná vesnička se rozprostírá přímo v srdci Portes du Soleil, což v překladu znamená „dveře slunce“. Dalším skvělým kritériem a zároveň velikým lákadlem pro turisty je přírodní sníh, který je tu samozřejmostí po celou sezónu. Samotné Avoriaz je jeden z 12 rezortů. Ty dohromady vytvářejí velikou lyžařskou oblast Les Portes du Soleil. Ta leží ve Francii a zasahuje i na území Švýcarska. Dohromady nabízí neuvěřitelných 650 kilometrů sjezdových tratí.

Avoriaz 4 obrázky v jednom
Avoriaz 4 obrázky v jednomLifeInMegapixels / Foter

Lyžařské středisko Avoriaz je centrem celé lyžařské oblasti. To z něj dělá nejrušnější a turisty nejoblíbenější areál celého Les Portes du Soleil. Příchozím totiž nabízí 50 sjezdových tratí, které mají dohromady 13 kilometrů. Můžete tak lyžovat celý týden a přitom si být jisti, že nepojedete žádnou sjezdovou tratí dvakrát. Pokud vyjedete až na samý vrchol areálu, budete ve výšce 2 466 metrů nad mořem. Pokud jste úplní začátečníci, přijde vám vhod 5 zelených sjezdových tratí. Dále si zimních radovánek můžete užít na 25 modrých, 14 červených a 6 tratí černých obtížností. Nahoru lyžaře vyveze dohromady 35 vleků. Krásný výhled si užijete ve 3 kabinkových a 19 sedačkových lanovkách a na 13 pozemních vlecích. Ty za hodinu přepraví až 47 000 lidí. V tak obrovském areálu mohou využít turisté také spoustu služeb. Od lyžařských škol a školek, přes ski servis, půjčovnu lyží a snowboardů až po bohaté občerstvení a spoustu restaurací. O zábavu bude postaráno ve snowparku. Snowpark je jedním z nejlepších v Evropě. Jeho výstavba byla inspirována americkým střediskem. Jejich hlavním kritériem byla bezpečnost a bezchybné lyžování. Když skvělé lyžování, tak Avoriaz.

Pokud se rozhodnete vyjet si na běžkách, můžete se těšit na 40 kilometrů běžeckých tratí. Oblast jihovýchodní Francie je překrásná a nabízí turistům nezapomenutelné výhledy.

Místo je velice oblíbené nejen v zimních, ale i v letních měsících. Dá se říci, že zdejší příroda a prostředí nabízí turistům téměř všechny aktivity, které je napadnou. Mohou zde vyzkoušet horolezectví, paragliding nebo kanoistiku. Hory také nabízejí jedinečné výlety na horských kolech nebo turistiku. V nabídce je například i golf, paintball, tenis nebo squash. Můžete zde navštívit i venkovní vyhřívaný bazén. Avoriaz je skvělým typem na dovolenou v jakémkoli ročním období.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno