Lyžování na Achensee

Achensee panoramaLyžařský region Achensee je vytvořen z 5 spojených obcí. Jsou zde spojeny 3 lyžařské areály, Achenkirch, Pertisau a Maurach. Okolí tvoří 10 kilometrů dlouhý přírodní klenot a chlouba místa – jezero Achensee. Leží v nadmořské výšce 1010 až 1250 metrů nad mořem. Na mapě bychom ho hledali v Rakousku. Středisko má mnoho výhod, které lákají tisíce lyžařů.

Achensee nabízí turistům skvělé podmínky pro lyžování, přímo skvostný výhled na okolní hory a skvělý zážitek. Velkou výhodou je také jeho poloha. Nachází se nedaleko českých hranic. Pokud se tedy rozhodnete zrovna pro toho lyžařské středisko, můžete si být jisti, že se vyhnete zdlouhavým cestám.

Achensee nabízí celkem 50 kilometrů sjezdových tratí. Jsou uzpůsobené každému. Své dovednosti můžete zdokonalit na 14 kilometrů lehkých sjezdových tratí, 25 kilometrů středních a 11 kilometrů těžkých obtížností. Tratě jsou široké a jsou propojené. Lyžaři tak mohou přejíždět z jedné na druhou. Na samý vrchol turisty vyveze 2 kabinkové lanovky, 21 vleků a 8 sedačkových lanovek. Většinu z nich najdete v lyžařském areálu Christlum, který je také nejoblíbenější. Celý komplex lyžařských areálů je obrovský.

Poloha hory Achensee zajišťuje přímo estetický zážitek. Okolí tvoří krásné jezero a zasněžené hory. Výhled je úchvatný. Středisko je vhodné pro rodinné výlety, pro začátečníky, pokročilé a profesionály. Pro odvážlivce je zde k dispozici na Gföllalmgraben. Také o zábavu je v areálu postaráno. Turisté mohou využít boardercross nebo 3 osvětlené sáňkařské dráhy. Především pro snowboardisty je zde U-rampa. Velice oblíbenou činností a také nevšedním zážitkem je bruslení na zamrzlé ploše rozlehlého jezera Achensee. Aktivit je zde opravdu mnoho, se slovem stereotyp se určitě nesetkáte.

Příznivci běžeckých disciplín si prostředí zamilují. Jsou zde 200 kilometrů dlouhé upravované trasy, které vedou kouzelnou zasněženou krajinou.

Místo je často nazývané také jako „zotavovací park“. Na odpočinek se zde klade veliký důraz. Hotely patří většinou mezi dražší, ale nabízí spousta služeb. Mnohé z hotelů mají v nabídce wellness. Také co se týče letních sportů, je oblast skvělá. Oblast je totiž protkaná překrásným obrovským jezerem Achensee. Za jezerem se tyčí do nebe vysoké hory, které vytváří přenádherný výhled. Chvilky odpočinku a relaxu můžete spojit se sportovním vyžitím. Horská turistika nebo dokonce cyklistika jsou také přímo šité na míru oblasti okolo Achensee.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno